Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Gunja zahvalila svima

  • 04. rujna 2015.
  • Gospodarstvo, Prostorno uređenje i graditeljstvo

Općina Gunja je organizirala svečanost, kako bi zahvalila svima na svakoj pomoći i obnovi u poplavom gotovo uništenom selu naše Županije.

Svečanost je održana pod nazivom „Gunja kaže hvala“, a nazočili su joj brojni gosti  te pojedinci, donatori i predstavnici mnogih udruga koji su nesebično pomagali u otklanjanju posljedica ovog tragičnog događaja.

U ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, svečanosti je nazočio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zdenko Podolar.

U okviru svečanosti prikazan je film zahvale koji je podsjetio na događanja od prije 15-ak mjeseci, ali i na veliku solidarnost koju su građani naše Županije, ali i cijele RH iskazali kada je trebalo spašavati i zbrinjavati ljude i njihovu imovinu.

Načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić se ovom prilikom zahvalio svima koji su pomogli da stanovnici budu zbrinuti i njihova imovina obnovljena, a predstavnici Vlade RH su podsjetili na aktivnosti i proračunska sredstva uložena u cilju zbrinjavanja i povratka Gunjanaca u obnovljene domove.

Istaknuto je kako je ostalo još nekih 100-tinjak kuća gdje će radovi ići kako je planirano. Neke će biti obnovljene tek možda za Božić, no svi koji imaju pravo na obnovu dobit će ju. Obnovljeno je ukupno 2270 kuća, 40 zgrada javne namjene i 40 poslovnih sadržaja koji su zadnji ušli u obnovu.

Na kraju svečanosti, načelnik  općine Lucić je podijelio priznanja i zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima, a priznanje - Zlatni grb Općine Gunja dobila je i Vukovarsko srijemska županija.

Ispis
Vrh