Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Fra Matthew Festing u Vukovaru

  • 26. studenog 2008.
  • Ostalo
fullscreen Fra Matthew Festing u Vukovaru Fra Matthew Festing u Vukovaru
Fra Matthew Festing u Vukovaru

Vukovar - U sklopu službene posjete Republici Hrvatskoj, Njegova Uzorita Visost Fra Matthew Festing, Princ i Veliki meštar Suverenog viteškog Malteškog reda posjetio je danas Vukovarsko-srijemsku županiju, i pritom se sastao sa vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i gradonačelnicom Vukovara Zdenkom Buljan i njihovim suradnicima. 

Župan je ovom prigodom upoznao Fra Festinga sa osnovnim podacima o našoj županiji, te strahotama koje su stanovnici županije prošli u Domovinskom ratu, napominjući da smo bili najrazorenija županija, sa najviše okupiranog područja, te najvećim brojem žrtava.

Istaknuo je kako je županija definirala i svoju strategiju razvoja do 2013. godine, koja uključuje i razvoj gospodarstva i infrastrukture. Kao jedan od gorućih problema županije župan je naveo ostanak mladih i osiguranje radnih mjesta.

- Vidan je napredak u gospodarstvu i broju zaposlenih, kao i smanjenje broja nezaposlenih - zaključio je župan Galić.

Fra Festing je istaknuo zadovoljstvo što je danas konačno u Vukovaru, jer je i prije 14 godina bio u blizini no nisu mu dopustili odlazak u Vukovar jer je bilo preopasno. Zanimao ga je broj civilnih žrtava u Vukovaru, suživot danas, te problemi vezani uz minirana područja, te život starijih osoba.

Poslije prijema i sastanka, Fra Festing je, u pratnji svim nazočnih, položio vijence kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a potom posjetio i Franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Ispis
Vrh