Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Europski tjedan sporta

  • 23. rujna 2021.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Europski tjedan sporta.jpg Europski tjedan sporta.jpg
Europski tjedan sporta.jpg

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. godine održava sedmi put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. Europski tjedan sporta obilježava se od 23. do 30. rujna.

Kao i prethodnih godina Vukovarsko-srijemska županija će obilježiti taj dan, a ove godine to će biti na terenima Športskog društva Croatia Novi Jankovci. Vrtićka djeca i učenici provest će dan u brojnim igrama i sportovima kako bi naglasili važnost bavljenja sportskim aktivnostima, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Cilj Europskog tjedana sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjelesna aktivnost je samo mali, ali vrlo važan korak k zdravlju, bez obzira na godine, zanimanje ili tjelesnu pripremljenost.

Povedimo brigu o svom zdravlju, vježbajmo i budimo aktivni svaki dan!

Ispis
Vrh