Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Erasmus+ projekt F.A.R.M.E.R

  • 03. lipnja 2022.
  • Obrazovanje
fullscreen Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (1).jpg Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (1).jpg
Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (1).jpg
fullscreen Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (2).jpg Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (2).jpg
Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (2).jpg
fullscreen Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (3).jpg Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (3).jpg
Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (3).jpg
fullscreen Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (4).jpg Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (4).jpg
Erasmus+ projekt F.A.R.M.E (4).jpg

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci je od 31. svibnja do 3. lipnja bila domaćin u aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja u trogodišnjem Erasmus+ projektu F.A.R.M.E.R (Future agriculture requires motivation, education andretainment)uz finanijsku potporu Europske unije u ukupnom iznosu od 254.752,00 eura. Koordinator projekta je Danska, a u ovoj aktivnosti je osim nastavnika škole sudjelovalo i 20 nastavnika i stručnjaka u poljoprivredi iz partnerskih ustanova iz Belgije, Danske, Finske, Francuske, Italije, Srbije i Španjolske.

Cilj projekta je kroz razmjenu iskustava organizacija aktivnih u područjupoljoprivrede primijeniti suvremene metode poučavanja relevantne za poljoprivrednike budućnosti s posebnim fokusom na razvoj sadržaja i metoda poučavanja za održivi razvoj i potrebe poljoprivrednika u budućnosti, te kako bi se ukazalo na važnost obrazovanja za poljoprivredna zanimanja i povećala privlačnost takvog obrazovanja.

Tema ovoga sastanka bila je mapiranje postojećih vještina stečenih tijekom obrazovanja u poljoprivredi s ciljem utvrđivanje onih vještina i kompetencija koje će poljoprivrednicima biti potrebne u budućnosti i koje su tražene na tržištu rada.

Osim radnih sastanaka tijekom kojih su svi partneri prikazali situacije u svojim državama i rezultate istraživanja koja su proveli s nastavnicima, učenicima i poljoprivrednicima, u četvrtak, 2. lipnja, održan je i okrugli stol kojem su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti, doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić, zatim prodekanica Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, izv.prof.dr.sc. Andrijana Rebekić, te mladi poljoprivrednik, direktor Agrope d.o.o., Mislav Pažur. Tijekom konstruktivne diskusije partneri su saznali mnoge korisnih informacija o načinu obrazovanja u poljoprivredi u Hrvatskoj, posebice u našoj regiji, i izazovima s kojima se susrećemo, uspoređivali ih sa stanjem u drugim europskim državama, te zajednički davali prijedloge kako što učinkovitije potaknuti pozitivne promjene.

Ispis
Vrh