U Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru Drenovci u Drenovcima u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede održava se edukacija senzorskih analitičara fermentiranih i trajnih mesnih prerađevina. Edukacija traje dva dana i sastoji se od teorijske nastave i praktičnog rada.
Radionicu vodi izv.prof.dr.sc. Ivica Kos sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć djelatnika Uprave, Višnje Krapljan.
Na radionici sudjeluje 24 polaznika edukacije. Polaznici će usavršavanjem steći i obnoviti specifična znanja o osnovnim greškama u proizvodnji tradicionalnih mesnih proizvoda, osnovama fiziologije osjetila i razvoju osjeta, upotrebi testova i uvjeta u senzorskoj analizi. Pored toga cilj edukacije je osposobiti polaznike za predlaganje rješenja za razvoj, kontrolu i poboljšanje proizvoda uvažavajući tehnološke smjernice i senzorske karakteristike proizvoda
Ispred Vukovarsko-srijemske županije edukaciji je nazočio zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Darko Juzbašić sa suradnicima.