Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije obilježilo svjetski Dan multiple skleroze

  • 11. lipnja 2021.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije obilježilo je svjetski Dan multiple skleroze. U sklopu obilježavanja svjetskog Dana održano je nekoliko tematskih predavanja s ciljem podizanja kvalitete života oboljelih osoba od multuple skleroze kroz razmjenu iskustava u liječenju, psihosocijalnoj podršci te senzibiliziranju institucija i društva.

Multipla skleroza najčešća je kronična upalna demijelinizacijska bolest središnjeg živčanog sustava, te se većinom pojavljuje kod osoba mlađe životne dobi između 20. i 50. godine života, a uzrok bolesti još uvijek nije poznat. U svijetu od multiple skleroze boluje 2.500.000 ljudi, a prema podacima iz Izvješća Registra osoba sa invaliditetom za 2019. godinu u Republici Hrvatskoj je registrirano 2.188 osoba s multiplom sklerozom.

Vukovarsko-srijemska županija i do sada je podržavala Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije u projektima i aktivnostima, te će nastaviti tako i ubuduće.

U ime župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića, nazočne je pozdravio i prigodnim govorom se obratio v.d. pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mato Puljić.

Ispis
Vrh