Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dekanić: Prolazna četvorka za prvu godinu mandata, poziv na racionalnu potrošnju s obzirom na okruženje

  • 12. srpnja 2022.
  • Ostalo

Autor: Novosti.hr

fullscreen Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (1).jpg Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (1).jpg
Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (1).jpg
fullscreen Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (2).jpg Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (2).jpg
Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (2).jpg
fullscreen Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (3).jpg Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (3).jpg
Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (3).jpg
fullscreen Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (4).jpg Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (4).jpg
Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (4).jpg
fullscreen Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (5).jpg Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (5).jpg
Prolazna četvorka za prvu godinu mandata (5).jpg

Uz rasprave o redovitim izvješćima, godinu dana mandata župan Damir Dekanić, na posljednjem sazivu Županijske skupštine pred godišnje odmore, ocijenio je prolaznom četvorkom, točnije ocjenom 3,5.

„Nisam ni prezadovoljan, ali ni nezadovoljan. S obzirom na to koliko radim, nezadovoljan sam, a s obzirom na tešku situaciju u okruženju, mogu reći da sam itekako zadovoljan u odnosu na trenutno stanje županijskog proračuna”, istaknuo je.

A on je stabilan, sa saniranim anomalijama i usprkos kašnjenju isplata sredstava za projekte, neće biti rezova u projektima i planiranim davanjima.

“No odgovornost u dijelu potrošnje mora biti na svima nama jer to je ono što će nas u budućnosti sve opterećivati”, potvrdio je vukovarsko-srijemski župan Dekanić uz nadu da neće biti potreba kreditnog zaduženja. Dodaje kako je puno projekata započeto, od kojih neki i nemaju budućnost, reći će. Za većinu vjeruje da će uroditi plodom s obzirom na dnevnu komunikaciju s ministarstvima.

Za jesenske projekcije, u ozračju trenutnog stanja – inflacije, poskupljenja i najave štednje energenata, Dekanić kaže da još uvijek, u odnosu na okruženje, vrlo dobro stojimo, iako, svjestan je, neće biti lako.

„Situacija s energentima se komplicira i ono što s ove razine mogu, pozvati sve da vode računa o racionalnoj potrošnji u svim oblicima jer ne znamo do kada će ova kriza trajati, tri ili 34 mjeseca”, kaže. Iako su ratna zbivanja daleko od nas, dodaje, mjere štednje u Njemačkoj uvode se s najviše razine pa vjeruje da itekako trebamo o tome povesti računa i ovdje.

U nastavku sjednice, Skupština je potvrdila darivanje čestice Gradu Vinkovcima kraj dvorane Lenije za proširenje otvorenog dijela bazenskog kompleksa.  S druge pak strane, za početak projekta Transportno-logističkog centra u Vinkovačkom Novom Selu, Skupština se odrekla potraživanja prema državi, u istoj protuvrijednosti, na temelju čega ga tada može dobiti za svoj strateški projekt, najavio je župan.

U nastavku je potvrdila prošlogodišnje izvješće o radu županijske Vatrogasne zajednice koja je godinu zaključila sa 777 uspješno odrađenih intervencija, četiri nova vatrogasna kamiona vrijedna gotovo 10 milijuna kuna i 12 vatrogasnih kombija, sve osigurano iz projekata. Uspješno su osposobili 350 vatrogasaca od kojih je 136 novih u sustavu vatrogastva, zadovoljno je istaknuo zapovjednik Krešimir Jelić.

I na koncu zaključimo da je kakvoća zraka u županiji prve kategorije, a u perspektivi ćemo imati svoje mjerne postaje za praćenje kvalitete zraka u smislu budućeg prilagođavanja klimatskim promjenama kojima svjedočimo, najavila je izvjestiteljica Nataša Radojčić, zamjenica v.d. pročelnice Službe za prostorno planiranje, gradnju i zaštitu okoliša.

Ekspresno usvajanje svih točaka, u nepunih sat vremena trajanja današnje sjednice, bez praznog hoda, potvrda je dobrog operativnog rada ovog saziva Županijske skupštine, uključujući i vladajuće i oporbu, kao i dobro pripremljenih točaka stručnih službi što ide u prilog ozbiljnom i odgovornom radu prema javnosti.

Ispis
Vrh