Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije

  • 12. svibnja 2023.
fullscreen Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (1).jpg Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (1).jpg
Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (1).jpg
fullscreen Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (2).jpg Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (2).jpg
Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (2).jpg
fullscreen Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (3).jpg Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (3).jpg
Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (3).jpg
fullscreen Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (4).jpg Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (4).jpg
Dan otvorenih vrata vinkovačke gimnazije (4).jpg

Nakon strukovnih škola, svoja vrata otvorila je i Gimnazija Matije Antuna Reljkovića. Za buduće gimnazijalce, njihove nastavnike i roditelje pripremili su niz radionica i izlaganja, sve s ciljem pružanja informacija svima koji žele upoznati što se sve nudi budućim učenicima vinkovačke gimnazije, ali i što se od njih očekuje kroz četverogodišnje školovanje.

Vinkovačka gimnazija broji 662 učenika u tri obrazovna smjera, a svim prisutnim osmašima dobrodošlicu je poželjela ravnateljica Ivana Biljan. „Za sada upisujemo četiri razreda opće, dva prirodoslovno-matematičke i jedan jezične gimnazije. Međutim, zatražili smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja uvođenje i prirodoslovne gimnazije. Nadamo se da ćemo dobiti rješenje do početka upisa i da će učenici imati priliku upisati i prirodoslovnu gimnaziju koje za sada u našoj županiji nema”, istaknula je ravnateljica Gimnazije, škole koja je tijekom svoje duge povijesti iznjedrila brojne uspješne i na daleko poznate pojedince.

U ime osnivača, Vukovarsko-srijemske županije, na Danu otvorenih vrata prisustvovali su župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić. „Učenici vinkovačke gimnazije izuzetno su uspješni na državnim natjecanjima. Velik broj učenika ove škole završava fakultete i ocjene koje zasluže ovdje potvrđuju se u njihovom daljnjem školovanju. Oni na to mogu biti ponosni jer mi zasigurno jesmo, a ono na čemu bi željeli poraditi je to da se po završetku studija vrate u Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju jer se zaista trudimo pružiti im mogućnosti da ostanu živjeti ovdje“, rekao je župan Dekanić istaknuvši izvrsnost profesora Gimnazije, ali i napora Županije u nastojanju osiguravanja što boljih uvjeta kada je riječ o prostoru i opremi.

Ispis
Vrh