Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dan općine Tordinci

  • 21. svibnja 2023.
fullscreen Dan općine Tordinci (1).jpg Dan općine Tordinci (1).jpg
Dan općine Tordinci (1).jpg
fullscreen Dan općine Tordinci (2).jpg Dan općine Tordinci (2).jpg
Dan općine Tordinci (2).jpg
fullscreen Dan općine Tordinci (3).jpg Dan općine Tordinci (3).jpg
Dan općine Tordinci (3).jpg
fullscreen Dan općine Tordinci (4).jpg Dan općine Tordinci (4).jpg
Dan općine Tordinci (4).jpg
fullscreen Dan općine Tordinci (5).jpg Dan općine Tordinci (5).jpg
Dan općine Tordinci (5).jpg
fullscreen Dan općine Tordinci (6).jpg Dan općine Tordinci (6).jpg
Dan općine Tordinci (6).jpg
fullscreen Dan općine Tordinci (7).jpg Dan općine Tordinci (7).jpg
Dan općine Tordinci (7).jpg

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima Domovinskog rata započelo je središnje obilježavanje Dana općine Tordinci. Nakon odavanja počasti, služena je sveta misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, kao i bogoslužja u Protestantskoj reformiranoj kršćanskoj crkvi u Tordincima te Crkvi Božjoj – Crkvena Općina Antin-Tordinci.

U prostorijama Općine Tordinci održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je općinski načelnik Davor Adžić, između ostalog, prezentirao što su sve postigli u proteklih godinu dana te što im je tek u planu. „Uglavnom su svi projekti sufinancirani s EU sredstvima, da toga nema teško bi mogli razvijati našu općinu s obzirom na to da imamo proračun od oko 6,5 milijuna kuna. Nastojimo se prijaviti na sve što se pojavi, a na natječajima uglavnom prolazimo”, rekao je općinski načelnik.

U razdoblju od prošlogodišnjeg Dana općine provedeno je nekoliko važnih projekata. U potpunosti je rekonstruiran Trg hrvatskih žrtava koji je danas i svečano otvorio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, uređen je plato ispred mrtvačnice rimokatoličkog groblja te su riješeni brojni komunalni nedostatci.

„Tordinci su jedna od općina koja broji najmanji demografski pad stanovništva u našoj županiji što je dobar pokazatelj koliko se u ovoj općini radi i napreduje. Brojnim potporama potpomažu svoje stanovništvo - kupnja prve nekretnine, stipendije, briga o starima i nemoćnima kroz program Zaželi i još mnoge druge, a kroz dobru komunikaciju i suradnju s drugim načelnicima i suradnicima vjerujem da će i u budućnosti ići putem razvitka“, na stanje u općini Tordinci osvrnuo se župan Dekanić koji je uz zamjenika župana Franju Oreškovića i pročelnika Ureda župana Marka Dikonića prisustvovao svečanosti.

Na samome kraju sjednice Općinskog vijeća dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama.

Ispis
Vrh