Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dan Hrvatske obrtničke komore

  • 30. lipnja 2018.
  • Gospodarstvo
fullscreen Dan Hrvatske obrtničke komore Dan Hrvatske obrtničke komore
Dan Hrvatske obrtničke komore

U Hotelu Westin u Zagrebu, svečanom Akademijom obilježen je Dan Hrvatske obrtničke komore (HOK) i 166. obljetnica organiziranog obrtništva, u znak održavanja obnoviteljske Skupštine obrtničke komore, 1. srpnja 1994. godine.

U nazočnosti izaslanika predsjednice RH Darinka Bage, izaslanika predsjednika Vlade i, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata te velikog broja obrtnika, uzvanika i gostiju, o ulozi i značaju obrtništva za gospodarski razvoj zemlje te aktivnostima ove organizacije govorio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

U ime župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića svečanosti je nazočio zamjenik pročelnika UO za pravne poslove i imovinu Marko Dikonić.

Hrvatska obrtnička komora je samostalna stručno poslovna organizacija obrtnika koja je osnovana radi promicanja, usklađivanja i zastupanja zajedničkih interesa članova: promicanja obrta i obrtništva, zastupanja te davanja mišljenja i prijedloga državnim tijelima kod donošenja zakona u području obrtništva, organizacije edukacija i polaganja pomoćničkih i majstorskih ispita, pružanja pomoći obrtnicima prilikom osnutka i poslovanja obrta, kao i obavljanja drugih zadataka Hrvatske obrtničke komore.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, već tradicionalno, na proslavi Dana Hrvatske obrtničke komore, uručuje nagradu „Šegrt Hlapić“, najboljim učenicima, školi i mentoru. 

Ove je godine nagradu za najbolju školu dobila Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, najboljim je mentorom proglašen Božo Dujmović iz Splita, vlasnik obrta za servis i trgovinu „Merc i Dujmović“.

Nagrade koje su namijenjene učenicima ove  godine dodijeljene su učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, zanimanje – frizerka  Mariji Grizelj, te učeniku Industrijsko- obrtničke škole Slatina, zanimanje – vodoinstalater Miroslavu Mainu. 

Spomenutim učenicima posebnu nagradu, trogodišnju stipendiju za stručni studij Ekonomije poduzetništva uručila je Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba.

Ispis
Vrh