Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Čestitka župana Bože Galića povodom dana Europske Unije - 9. svibnja

  • 09. svibnja 2021.
  • Ostalo
fullscreen Čestitka župana Bože Galića povodom dana Europske Unije - 9. svibnja.jpg Čestitka župana Bože Galića povodom dana Europske Unije - 9. svibnja.jpg
Čestitka župana Bože Galića povodom dana Europske Unije - 9. svibnja.jpg

Od ulaska u Europsku uniju krenuli smo snažno u izgradnju Vukovarsko-srijemske županije u županiju samodostatnu u proizvodnji hrane i energije ulažući u infrastrukturne projekte, pomažući poduzetnicima, mladim obiteljima da ostanu razvijati našu županiju, našu Slavoniju, Baranju, Srijem. Kroz projekt istog naziva koji bez članstva u Europskoj uniji ne bi bio moguć, realizirali smo i započeli brojne strateške projekte, uložili puno napora u njihovu pripremu i provedbu. No pred nama su ključni izazovi u idućem programskom razdoblju 2021.-2027. kako za Vukovarsko-srijemsku županiju, Hrvatsku tako i Europsku uniju.

U borbi za županiju kao mjesto vrijedno življenja oslanjajmo se na naše zajedništvo, na solidarnost i pomoć svih zemalja Europske unije čija je Hrvatska najmlađa, ali ponosna članica. Na današnji dan koji slavimo kao dan Europske unije, francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman prije 71 godinu počeo je svoje priopćenje koje je postavilo temelj za razvoj današnje Europske unije: "Mir u svijetu se ne može održati bez stvaralačkog napora koji odgovara veličini te prijetnje."

Dragi stanovnici Vukovarsko-srijemske županije, čestitam vam dan Europske unije uz želju da i dalje stvaramo bolju budućnost!

Ispis
Vrh