Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Boćarska trenerska licenca za 33 polaznika

  • 18. svibnja 2023.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Boćarska trenerska licenca za 33 polaznika.jpg Boćarska trenerska licenca za 33 polaznika.jpg
Boćarska trenerska licenca za 33 polaznika.jpg

U svečanoj dvorani Hotela Admiral održana je promocija trenera u boćanju, a ukupno 33 polaznika steklo je licencu. S edukacijom su započeli u listopadu, a trajala je do travnja. Teorijski dio slušali su u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Vinkovcima, dok se praktični dio održavao na terenima boćarskog kluba Mitnica u Vukovaru.

„Po Zakonu o sportu svi voditelji klubova moraju imati neku licencu, odnosno uvjerenje o stručnoj osposobljenosti. Tako je u svim sportova, ne samo u boćanju. Mi do sada u Slavoniji nismo imali niti jednu osobu koja je educirani boćarski trener. Ovo je ujedno bila prva ovakva edukacija na ovom području Hrvatske, objedinili smo svih pet slavonskih županija”, rekao je zamjenik predsjednika Hrvatskog boćarskog saveza te predsjednik županijskog Boćarskog saveza Igor Banovac.

Događaju su prisustvovali predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca Mario Jurić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić te pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović.

Ispis
Vrh