Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

83. sjednica Županijskog poglavarstva

  • 24. travnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen 83. sjednica Županijskog poglavarstva (1).jpg 83. sjednica Županijskog poglavarstva (1).jpg
83. sjednica Županijskog poglavarstva (1).jpg
fullscreen 83. sjednica Županijskog poglavarstva (2).jpg 83. sjednica Županijskog poglavarstva (2).jpg
83. sjednica Županijskog poglavarstva (2).jpg

83. sjednica Županijskog poglavarstva održana je danas u maloj županijskoj vijećnici Palače „Srijem" u Vukovaru u prijepodnevnim satima.

Sjednica je otvorena razmatranjem Informacije o stanju u šumarstvu Vukovarsko-srijemske županije za proteklu godinu, pa je voditelj podružnice Hrvatskih šuma Uprave šuma Vinkovci Zvonimir Mišić predočio Poglavarstvu rezultate koje je Uprava šuma polučila u 2008. godini.

„Protekla  godina za nas je bila vrlo uspješna, jer smo sve zacrtane planove ostvarili, neke i premašili. Prešli smo 500.000 kubika drvne mase, a prosječnu cijenu smo ostvarili u visini od 524 kuna po kubiku. Prihodi od prodaje u protekloj godini su iznosili 179,4 milijuna kuna dok su ukupni prihodi Uprave šuma iznosili 218,7 milijuna kuna. Kao što se vidi iz brojki poboljšali su se prihodi od turizma i lovstva, a sve ono što je uloženo u infrastrukturu proteklih godina polagano se isplaćuje. Ukupna dobit nam je, također, najveća do sada. Ostvarili smo 46,6 milijuna kuna, istina, dobar dio zbog elementarnih nepogoda što kratkoročno donosi velik prihod" - istaknuo je Zvonimir Mišić u svom izlaganju.

Posljedice recesije osjeća i Uprava šuma Vinkovci, jer se osjete problemi sa naplaćivanjem svojih potraživanja, no prema riječima voditelja Uprave očekuje se da će uspjeti prebroditi krizu.

Župan Božo Galić je istaknuo ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi drvna industrija, te naglasio kako se Županija aktivno uključila u pomoć drvnoj industriji, te pohvalio i mjere Vlade koje poduzima kako bi drvoprerađivači što lakše prošli kroz ovo razdoblje. Osvrnuvši se na izlaganje voditelja Uprave župan je naglasio kako veseli dobro poslovanje i rekordni rezultati i očekuje da se stanje stabilizira do kraja godine. U ime kompletnog Poglavarstva čestitao je Upravi šuma Vinkovci i njenom rukovodstvu na dobrom poslovanju u 2008. godini.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj Nenad Jerković iznio je Informaciju o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2008. godini. Naglasio je kako su intenzivne aktivnosti nastavljene na području komunalne infrastrukture, pa je u 2008. godini uloženo u tu svrhu preko 400 milijuna kuna, najviše u ceste, zatim u pruge i kanalizaciju.

Župan je najavio i novu sjednicu koja će se održati početkom svibnja.

Ispis
Vrh