Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

75. godina Plivačkog kluba Vinkovci

  • 01. rujna 2018.
  • Ostalo, Obrazovanje

Povodom obilježavanja 75 godina djelovanja, u Gradskom kazalištu ‘’Joza Ivakić’’ održana je svečana sjednica Vinkovačkog plivačkog kluba. Svi prisutni prisjetili su se rada kluba kroz sve ove godine i njegovih početaka.

Plivački klub u Vinkovcima osnovan je 1943. godine na tadašnjem plivalištu”Marica” na Bosutu i bio je najstariji plivački klub istočno od Zagreba. Osnivači su bili bivši plivač riječke “Concordie” Branko Lončar i tadašnji uglednici Vinkovaca Aleksander Horvat i Ivica Kuman. Klub je tijekom svoje povijesti više puta mijenjao imena (Cibalae, Sloga, Dinamo, Lokomotiva), a od 1962. godine nastupa pod današnjim imenom.

O povjesti kluba govorio je predsjednik VPK Tomislav Šarić, a prikazan je i dokumentarni film Vladimira Ćirića o povjesti plivanja u Vinkovcima.

Nakon službenog dijela i uvodnih govora održana je i projekcija dokumentarnog filma profesora Vladimira Ćirića, koji sažeto i retrospektivno govori o plivanju u Vinkovcima.

Ovom svečanom obilježavanju nazočila je i pozdravila prisutne pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje doc.dr.sc.Jadranka Mustapić-Karlić.

Ispis
Vrh