Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

4. gospodarski-poljoprivredni sajam u Drenovcima

  • 24. rujna 2011.
  • Gospodarstvo

Općina Drenovci pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a sve u sklopu Dana općine Drenovci, organizirala je 4. gospodarski-poljoprivredni sajam u Drenovcima 24. rujna 2011. godine od 11,00 do 14,00 sati u prostoru Doma kulture u Drenovcima.

Gospodarsko-poljoprivredni sajam protekle je nedjelje u Drenovcima okupio izlagače s područja istočnog dijela županjske Posavine. Riječ je o lokalnim udrugama, poduzetnicima, zadrugama i vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a  u svom izložbenom dijelu pokazao je proizvode i trendove razvoja općine Drenovci. Članice Udruga Cvelferije prezentirali su tehniku rada izloženih radova, heklanja, čunčanja, zlatoveza, debelog veza, necanja i dr.

Istaknuto je značenje razvoja gospodarstva u Cvelferiji kao jednog od osnovnih preduvjeta svekolikog razvoja i ostanka mladih na tom području.

 Uz potporu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Općina kao glavni organizator sajma, stavila si je u zadaću afirmirati lokalne poduzetnike i promovirati svoja nastojanja u pravcu razvoja gospodarstva i lakše implemetacije nacionalnih programa.

Sajam je zasigurno na valjan način predstavio gospodarski trenutak Cvelferije te postao još jedno u nizu važnih mjesta koje je omogućilo povezivanje poduzetnika, izravne kontakte i dogovore oko mogućih potpora

4. gospodarskom-poljoprivrednom sajmu u Drenovcima prisustvovali su Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj te Nenad Jerković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije. 

Ispis
Vrh