Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

38. Iločko ljeto

  • 27. kolovoza 2017.
  • Obrazovanje, Turizam i kultura
fullscreen Iločko ljeto (9).JPG Iločko ljeto (9).JPG
Iločko ljeto (9).JPG
fullscreen Iločko ljeto (8).JPG Iločko ljeto (8).JPG
Iločko ljeto (8).JPG
fullscreen Iločko ljeto (7).JPG Iločko ljeto (7).JPG
Iločko ljeto (7).JPG
fullscreen Iločko ljeto (6).JPG Iločko ljeto (6).JPG
Iločko ljeto (6).JPG
fullscreen Iločko ljeto (5).JPG Iločko ljeto (5).JPG
Iločko ljeto (5).JPG
fullscreen Iločko ljeto (4).JPG Iločko ljeto (4).JPG
Iločko ljeto (4).JPG
fullscreen Iločko ljeto (3).JPG Iločko ljeto (3).JPG
Iločko ljeto (3).JPG
fullscreen Iločko ljeto (2).JPG Iločko ljeto (2).JPG
Iločko ljeto (2).JPG
fullscreen Iločko ljeto (1).JPG Iločko ljeto (1).JPG
Iločko ljeto (1).JPG

Iločko ljeto je značajna kulturna manifestacija iločkih Slovaka, koja se ove godine održala tradicionalno po 38. put u Iloku.

U dvorištu Slovačkog doma, održan je cjelovečernji folklorni program gostujuće folklorne skupine „Púčik“ iz Brna iz Republike Češke koji su se predstavili iločkoj publici u programu počeka Berbe grožđa na „Pudarini“.

Predstavili su se mladi plesači SKPD „Ljudevit Štur“ s koreografijom koju su izveli ove godine na Folklornim svečanostima u Dulovcima u Slovačkoj, pod nazivom „Po ilocký“. Predsjednik Matice slovačke Ilok, Vlatko Mudroh je pozdravio uvažene  goste i pročitao kratki referat o gradnji i rekonstrukciji Slovačkog doma povodom 20. obljetnice. Publici je bila ponuđena i foto izložba na zadanu temu koju su posjetitelji mogli pogledati nakon kulturnog programa. Prisutnima su se dalje obratili: u ime Savjeta za nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i u ime Saveza Slovaka Branka Baksa, u ime župana Vukovarsko-srijemske županije vijećnica u Županijskoj skupštini Renata Banožić i gradonačelnica grada Iloka Marina Budimir.

U programu su se predstavili, kako sve  skupine SKPD „Ljudevit Štur“: plesači (od najmlađih do najstarijih), pjevači (solo pjevači i skupine)  i orkestar tako i gostujuća društva: Českabeseda „Končenickáchasa“ iz Končanice, KUD „Tomislav“ iz Županje, SKUD „Franjo Strapač“ iz Markovca Našičkog i naravno gosti iz Brna FS „Púčik“ koji su po drugi puta oduševili iločku publiku svojim nastupima. 

Ispis
Vrh