Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

3. javne konzultacije u sklopu projekta Skeniranje jednakosti

  • 01. lipnja 2012.
  • Ostalo

Hrvatski institut za lokalnu samoupravu u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom provodi projekt „Skeniranje jednakosti“ sa svrhom jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva iz Vukovarsko-srijemske županije za praćenje javnih politika vezanih uz nacionalne manjine. U sklopu projekta su održani treninzi te 2 javne konzultacije na temu dužnosti Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina i udruga nacionalnih manjina te na temu izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina, zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina.

Ovim Vas putem pozivamo na 3. javne konzultacije koje će se održati  04.06.2012.  u Vinkovcima, Mala vijećnica Vukovarsko-srijemske županije, Glagoljaška 27 s početkom u  10:00 sati.

Tema 3. javnih konzultacija je prepoznavanje, prijavljivanje i procesuiranje diskriminacije, s fokusom na diskriminaciju po nacionalnoj osnovi. Gospodin Dragan Pepić, pravni savjetnik u udruzi Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Vukovar, održat će izlaganje na navedenu temu referirajući se na Zakon o suzbijanju diskriminacije i Vaša iskustva koja ste podijelili s nama uoči održavanja javnih konzultacija. Na javnim konzultacijama će prisustvovati i g. Dejan Palić iz Ureda Pučkog pravobranitelja koji će nam predstaviti nadležnosti Ureda u provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije i relevantne statistike.

Predviđeno trajanje konzultacija je najviše 3 sata. Cilj javnih konzultacija je potaknuti konstruktivnu raspravu na temelju koje će se formulirati prijedlozi za poboljšanje zakona i procedura, te se nadamo Vašem prisustvu i doprinosu ovoj raspravi.

Molimo da nam svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 01.06.2012. te Vas pozivamo da nam slobodno pošaljete pitanja/probleme s kojima se suočava Vaša organizacija ili vlastita iskustva diskriminacije kako bismo Vam na konzultacijama mogli dati što konkretnije odgovore.

Ispis
Vrh