Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

3. dani ICARUS-a u Hrvatskoj

  • 18. ožujka 2017.
  • Obrazovanje

Gradski muzej Vukovar je od 16. do 18. ožujka bio domaćin skupa 3. dani ICARUS-a u Hrvatskoj, pod nazivom “Arhivi bez granica”. Skup je organizirao ICARUS Hrvatska u suradnji s Međunarodnim centrom za arhivska istraživanja i Državnim arhivom u Vukovaru.

Međunarodni centar za arhivska istraživanja je od svog osnivanja 2008. godine pokrenuo više od desetak raznovrsnih EU projekata i trenutno okuplja 200 članova iz 35 europskih zemalja i Kanade među kojima su različiti arhivi, instituti, istraživački centri, fakulteti i knjižnice.

Na trodnevnom skupu, predstavljena je djelatnost ICARUS-a i njegovih članova kroz raznovrsne aktivnosti na digitalizaciji i zaštiti pisane baštine, u okviru tekućih arhivskih projekata i programa diljem Europe, s naglaskom na digitalne platforme Monasterium, Topotheque i Matricula, kao i na digitalizaciju glagoljske baštine, iskustva i mogućnosti hrvatskih arhiva i drugih ustanova na području Vukovarsko-srijemske županije.

Uvodni govor i svojevrsno otvorenje skupa održao je Viktor Lukačević, v.d. pročelnika Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh