Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

22. Festival folklora „Robert Bajtal“

  • 26. svibnja 2023.
  • Turizam i kultura
fullscreen 22. Festival folklora „Robert Bajtal“ (1).jpg 22. Festival folklora „Robert Bajtal“ (1).jpg
22. Festival folklora „Robert Bajtal“ (1).jpg
fullscreen 22. Festival folklora „Robert Bajtal“ (2).jpg 22. Festival folklora „Robert Bajtal“ (2).jpg
22. Festival folklora „Robert Bajtal“ (2).jpg

U vinkovačkoj pješačkoj zoni, po 22. put održan je Festival folklora „Robert Bajtal“, u spomen na dugogodišnjeg člana, istaknutog plesača i voditelja dječje folklorne skupine Folklornog ansambla ’’Lisinski’’ Roberta Bajtala, koji je 2000. tragično izgubio život na svom radnom mjestu.

Osmišljen je kao festival koreografskog folklora, jedinstven u Hrvatskoj, nosi u sebi obilježja tradicije te čuva bogatstvo narodnih nošnji, običaja i plesova raznih dijelova Hrvatske.

Članovi Lisinskog, ujedno i organizatori, sjećanja na Roberta Bajtala ožive svake godine uz nastupe svojih sekcija, ali i poznatih i priznatih gostujućih društava. Ovogodišnji 22. po redu Festival folklora  Robert Bajtal, svojim nastupom otvorili su posebni gosti iz Makedonije Folklorni studio Blazhevski (Skopje). Uz njih su nastupili i TS D – mol, Muška pjevačka skupina „Baće iz Bošnjaka“, KUD „Izvor“ (Vinkovci) i sve postave FA „Lisinski“ iz Vinkovaca.

Festivalu je nazočila i sve prisutne u ime Vukovarsko-srijemske županije pozdravila viša stručna suradnica za turizam Upravnog odjela za turizam i kulturu Mirna Levaković Lombarović.

Ispis
Vrh