Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

19. vukovarski festival komorne glazbe

  • 06. listopada 2017.
  • Obrazovanje

Podizanjem festivalske zastave u perivoju Dvorca Eltz, danas je svečano otvoren 19. vukovarski festival komorne glazbe. Okupljene su pozdravile ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ruža Marić, ravnateljica Hrvatskoga doma Ivanka Miličić, umjetnička ravnateljica festivala Vlasta Gyura i pročelnica za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić.

Prvoga dana festivala, u Gradskom muzeju Vukovar nastupili su klavirski duo East West Sabina Zelić i Rustem Kudoyarov. U subotu, 7. listopada, u dvorani Hrvatskog doma nastupila je Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Krešimira Batinića i uz nastup soprana Ive Krušić. U nedjelju, kada je i završni dan festivala, u crkvi sv. Filipa i Jakova, na orguljama  nastupiti će Josipa Bilić i Krešimir Klarić.

Vukovarski festival komorne glazbe održan je prvi put 1999. godine u razrušenom Dvorcu Eltz. Svih ovih godina pod budnim okom umjetničke direktorice Festivala pijanistice Vlaste Gyura u Vukovaru su nastupili brojni renomirani glazbenici iz svijeta i Hrvatske.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočila je voditeljica Odsjeka za turizam u Upravnom odjelu za turizam i kulturu Ana Lovrenščak.

Ispis
Vrh