Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” održan u Županji

  • 01. veljače 2019.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen 14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (1).jpg 14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (1).jpg
14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (1).jpg
fullscreen 14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (2).jpg 14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (2).jpg
14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (2).jpg
fullscreen 14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (3).jpg 14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (3).jpg
14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” (3).jpg

Na već  tradicionalnom 14. Glazbenom festivalu “Šokačke pisme” održanom u Županji  predstavljeno je 17 novih pjesama a proglašene su i najslušanije pjesme prošlogodišnjeg festivala.

Festival koji je nastao entuzijazmom nekolicine zaljubljenika u šokačku pjesmu i tamburu, prerastao je malene okvire u kojima je zamišljen i postao nadaleko prepoznat  i priznat. Tome je pridonijela i dodjela glazbene nagrade Porin, koji je 12. Glazbeni festival „Šokačke pisme“ dobio za najbolji tamburaški album 2017 godine. Ove godine za posebni doprinos koji ulaže u očuvanje šokačke kulture, tradicije i baštine  nagradu prima jedan od pokretača festivala, čika Ilja Pranjkov, te se svrstava u mnogobrojne promicatelje tambure i pisme, jer,  kaže ,„sve ostalo je sporedno“.

U tamburaškoj izvedbi uživo ispred Vukovarsko-srijemske županije i grada Županje nazočio je zamjenik gradonačelnika Županje i v.d.pročelnik UO za sport, mlade i demografiju,  Kruno Šarić.

To je i jedini festival koji daje priliku mladim i neafirmiranim autorima, sastavima i izvođačima da u Slavoniji čuvaju, njeguju i promiču  baštinu, tradiciju i običaje  generacijama koje dolaze. 

Ispis
Vrh