Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar

  • 07. svibnja 2023.
  • Ostalo
fullscreen 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (1).jpg 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (1).jpg
130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (1).jpg
Novosti.hr
fullscreen 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (2).jpg 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (2).jpg
130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (2).jpg
Novosti.hr
fullscreen 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (3).jpg 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (3).jpg
130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (3).jpg
Novosti.hr
fullscreen 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (4).jpg 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (4).jpg
130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (4).jpg
Novosti.hr
fullscreen 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (5).jpg 130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (5).jpg
130. obljetnica osnutka DVD-a Nuštar (5).jpg
Novosti.hr

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar proslavilo je 130. obljetnicu osnutka. Proslava je započela jučer i to pokaznom vježbom nuštarskog DVD-a te predstavljanjem monografije „Vatru pogasi, brata spasi! 130 godina vatrogastva u Nuštru (1893.-2023.)“.

Povorkom nuštarskih vatrogasaca, mažoretkinja i svih prisutnih kroz ulicu Križnog puta pa sve do župne crkve Duha Svetoga započelo je središnje obilježavanje, a nastavljeno je svečanom svetom misom koju je služio župnik vlč. Krešimir Jukić. U Vatrogasnom domu održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljene spomenice i priznanja. Spomenica 10 godina dodijeljena je Matei Klišić i Krešimiru Mikiću, ona za 20 godina pripala je Christianu Barišiću i Jeleni Ban, a spomenicom 50 godina odlikovani su Ivan Čeple i Ivo Milić. Brončana vatrogasna medalja uručena je Magdaleni Kekez dok su onom zlatnog sjaja nagrađeni Ivan Ćorluka i Christian Barišić. Priznanje za poseban doprinos u radu društva dobili su Marko MesićDalibor KramačekKrešimir ĆorlukaMislav MarkićNinoslav MarasMarina Ćorluka i Ivan Čeple, za postignute rezultate na Vatrogasnoj olimpijadi u slovenskom Celju priznanje je dobilo 20 članova Društva, a odlikovanje za posebne zasluge pripalo je Željku Ružiću.

DVD Nuštar broji ukupno 192 člana: četiri veterana, 28 operativnih članova, jednog pričuvnog člana, četiri počasna člana, 24 izvršna člana, 30 članova mladeži, 30 članova pomlatka, 69 pomažućih i ostalih članova. “Ovom prilikom bih se zahvalio svim članovima DVD-a Nuštar za ono što rade za općinu, što imaju strpljenja za rad s djecom i mladima koji ostvaruju vrhunske rezultate na domaćim i svjetskim natjecanjima. Oni su predani tome što rade i uvijek su tu kada ih trebamo. Zato, hvala im još jednom na svemu što rade za općinu”, rekao je općinski načelnik Hrvoje Drinovac.

U ime Vukovarsko-srijemske županije obilježavanju je prisustvovao član županijskog Stožera civilne zaštite, a ujedno i voditelj službe Ravnateljstva civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić.

Ispis
Vrh