Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

13.Memorijalni turnir limača ,,Danijel Popović''

  • 30. lipnja 2015.
  • Ured župana, Obrazovanje
fullscreen 13.Memorijalni turnir limača ,,Danijel Popović'' 13.Memorijalni turnir limača ,,Danijel Popović''
13.Memorijalni turnir limača ,,Danijel Popović''

Na Gradskom stadionu u Vukovaru u subotu, odigran je 13. Memorijalni turnir limača ,,Danijel Popović’’. Turnir limača igra se u znak sjećanja na tragično stradalog igrača HNK Vukovara 91, Osijeka i člana mlade reprezentacije Hrvatske Danijela Popovića. Mladi reprezentativac Hrvatske i igrač Osijeka smrtno je stradao u prometnoj nesreći 23. listopada 2002. u Borovu selu. Bio je napadač NK Osijek i mlade reprezentacije Hrvatske - veliki talent osječkog i hrvatskog nogometa, član U-21 reprezentacije. Na sebe je skrenuo pozornost odličnim igrama u drugoligašu Vukovaru 91, nakon čega je dio sezone proveo u francuskoj Bastiji. Pred smrt pojačao je napad Osijeka i postigao četiri pogotka u prvenstvu, a bio je strijelac i za mladu reprezentaciju u kvalifikacijskoj utakmici protiv Estonije. Popović je bio jedan od najtalentiranijih igrača Hrvatske u svome godištu kojemu je predviđana blistava nogometna budućnost. Odlikovao se iznimnom brzinom i osjećajem za zgoditak.

Ovaj 13.po redu Memorijalni turnir limača ,,Danijel Popović'' otvorio je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba.

Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa: HNK "Vukovar 1991",HNK" Cibalia",NK "Osijek",HNK "Dubrovnik 1919",NK "Fruškogorac" Ilok i NK"Olimpija" Osijek.

Turnir je osvojila ekipa HNK "Cibalie" pobijedivši u finalu ekipu NK "Osijek" nakon 11-eraca. Treće mjesto je osvojila ekipa HNK"Vukovara 1991" , četvrto ekipa "Olimpije",peto "Dubrovnik" i šesto NK"Fruškogorac''.

Ispis
Vrh