Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

10. obljetnica bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „Ljiljan“

  • 11. studenog 2017.
  • Obrazovanje
fullscreen 10. obljetnica bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „Ljiljan“ (1).jpg 10. obljetnica bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „Ljiljan“ (1).jpg
10. obljetnica bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „Ljiljan“ (1).jpg
fullscreen 10. obljetnica bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „Ljiljan“ (2).jpg 10. obljetnica bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „Ljiljan“ (2).jpg
10. obljetnica bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „Ljiljan“ (2).jpg

Na pozornici školske sportske dvorane Osnovne škole „ Antun i Stjepan Radić“ u Gunji, bošnjačko kulturno umjetničko društvo „Ljiljan“ prigodim je koncertom obilježilo 10. godišnjicu djelovanja u čuvanju i afirmaciji tradicijske kulture. KUD „ Ljiljan“ osnovan je u naselju Padež u Rajevom Selu u Općini Drenovci 2007. godine pod vodstvom predsjednika profesora Ibrahima Vejsilovića koji je i danas na čelu društva. U deset godina marljivog rada mladih Društvo je ostvarilo značajne uspjehe i nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Balkanskom festivalu u Ohridu osvojili su titulu prvaka festivala, u Turskom gradu Bursi u konkurenciji KUD-ova iz 60 država osvojili su 11 mjesto. Predstavili su se u 60 mjesta i bili sudionici na smotrama nacionalnih manjina i stalni sudionici na Raspjevanoj Cvelferiji.

Koncert su svojim nastupom sadržajno obogatili KUD-ovi  iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nastupili su: Mađarsko KUD „ Vardarac“ iz Vardarca kod Osijeka, jubilarac BKUD „ Ljiljan“ Padež-Rajevo Selo, iz BiH „ Puračić“ iz Puračića kod Tuzle, „ Osman Rašidović“ iz Brke kod Brčkog, sastav „ Đerze“ iz Živinica, harmonikaš Kadrija Mujkić iz Ratkovića.

Načelnik Općine Gunja Anto Gutić svečano je otvorio manifestaciju, a nazočili su predsjednik nacionalnih manjina VSŽ Zijad Pezerović,  ravnatelj gunjanske osnovne škole Stipica Mišura, glavni imam u Gunji Idriz Bešić, zamjenik načelnika općine Gunja Redžep Salkić.

U ime Vukovarsko-srijmske županije nazočila je voditeljica odsjeka za turizam Ana Lovrenščak.

Ispis
Vrh