Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

1. Panonski biciklistički maraton

  • 05. listopada 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Obrazovanje
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (1).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (1).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (1).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (2).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (2).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (2).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (3).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (3).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (3).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (4).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (4).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (4).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (5).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (5).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (5).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (6).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (6).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (6).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (7).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (7).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (7).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (8).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (8).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (8).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (9).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (9).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (9).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (10).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (10).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (10).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (11).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (11).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (11).jpg
fullscreen 1. Panonski biciklistički maraton (12).jpg 1. Panonski biciklistički maraton (12).jpg
1. Panonski biciklistički maraton (12).jpg

U subotu 03. listopada 2009. godine oko 11,00 sati biciklisti 1. Panonskog biciklističkog maratona ušli su Vukovarsko-srijemsku srijemsku županiju u Podrinju iz smjera Osječko-baranjske županije. Tu su ih čekali maratonci iz BK „Sokol-Cestorad“ Vinkovci i ŠBK „Vukovar“ te su nastavili vožnju preko Jarmine i vinkovačke obilaznice do Starih Kunjevaca gdje su imali jednosatnu stanku za ručak i predah. Na Starim Kunjevcima i u pješačkoj zoni grada Vinkovaca maratonce su dočekali predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar, zamjenik gradonačelnika Tomislav Šarić i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić-Srpak.

Nakon priključivanja rekreativaca u pješačkoj zoni Vinkovci u 13,30, maratonci su se zaputili Srijemskom biciklističkom rutom preko Nuštra, Marinaca, Bogdanovaca u Vukovar, gdje ih je u pješačkoj zoni dočekao gradonačelnik Željko Sabo te zajednički s novopriključenim rekreativcima i maratoncima odvozio rutu biciklom do Memorijalnog groblja gdje su zajednički zapalili svijeće za sve žrtve Domovinskog rata te su se potom uputili na Ovčaru.

Dok se karavana biciklista vozila kroz Vukovarsko-srijemsku županiju, na Ladanjskom imanju Principovac paralelno se održavala Koordinacija župana i predstavnika regije Panonska Hrvatska koju je otvorio ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, a kojoj su nazočili Gabrijela Krasić, državna tajnica istog ministarstva, državni tajnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek i Branko Mučnjak,  ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj istog ministarstva Ivo Žinić, župani, zamjenici župana i predstavnici regije Panonska Hrvatska.

Na Koordinaciji bilo je riječi o trenutnom statusu Strategije i Zakona o regionalnom razvoju RH koji trebaju stupiti na snagu 01.01. 2010.g., a naglašena je i neophodna uloga partnerstva u nadolazećem vremenu za što je očiti primjer Panonska Hrvatska, predstavljene su lokalne razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije kao primjeri dobre prakse koje su predstavili voditelj Ureda za međunarodnu suradnju TINTL Tomislav Panenić i direktor Razvojne agencije Vukovar Davor Foriš .

Rezime 1. Panonskog biciklističkog maratona predstavila je koordinatorica Panonske regije Vukovarsko-srijemske županije Gabrijela Žalac, a za koji je zaključeno da će postati tradicionalna manifestacija.

Poslije sastanka Koordinacije održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i župani odnosno zamjenici župana 8 županija Panonske Hrvatske razmijenili iskustva o prolasku maratona kroz njihove županije.

U 15,30 maratonci su Dunavskom biciklističkom rutom krenuli prema cilju 1. Panonskog biciklističkog maratona – Iloku. Maratonci su svečano stigli na cilj na Ladanjskom imanju Principovac prema predviđenom itinereru u 17,15 gdje su ih dočekali župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić zajednički sa županima i zamjenicima župana Panonske Hrvatske te predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Na Principovcu je za maratonce pripremljen 45-minutni program uz tamburaše, fiš i druženje.

Nakon službenog dijela maratona svi sudionici su se zajednički uputili biciklima od Principovca do Starih iločkih podruma gdje je Turistička agencija „Danubium Tours“ organizirala team-building „Dionizijske radosti“ za sve predstavnike Panonske Hrvatske i regionalnog ministarstva.

Ispis
Vrh