Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

1. Konstituirajuća sjednica savjeta za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije

 • 12. srpnja 2019.
 • Zdravstvo i socijalna skrb

Danas je u maloj županijskoj vijećnici održana 1. konstituirajuća sjednica savjeta za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije.

Temeljem prijava na Javni pozivu za prijavu kandidata/kinja za izbor članova Savjeta za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske, Županijska skupština na 18. sjednici održanoj 28. svibnja 2019 g. imenovala je 13 članova Savjeta za socijalnu skrb:

 1. Marko Dikonić – predstavnik jedinice područne (regionalne) i lokalne samouprave
 2. Zvonimir Rogulja – predstavnik centara za socijalnu skrb
 3. Darija Nikolić – predstavnik domova socijalne skrbi
 4. Vesna Agić Brčina – predstavnik centara za pomoć u kući
 5. Vladimir Filipović – predstavnik korisnika
 6. Ivica Jagodić –  predstavnik vjerskih zajednica
 7. Anica Komljenović – predstavnik obrtnika i drugih fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost
 8. Zlatko Hegeduš – predstavnik ustanova iz područja obrazovanja
 9. Vesna Bosanac – predstavnik ustanova iz područja zdravstva
 10. Dražen Jerković - predstavnik ustanova iz područja zapošljavanja
 11. Ružica Pandža – predstavnik strukovnih komora
 12. Marija Dugalić – predstavnik udruga
 13. Tomislav Velić – predstavnik udruga

Sukladno članku 6. Odluke o osnivanju Savjeta za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije („Službeni vjesnik“ Vukovarsko-srijemske županije broj 02/19),sjednicu je sazvao i njome predsjedavao, do izbora predsjednika Savjeta za socijalnu skrb pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb dr.sc. Darko Dimić.

Za predsjednicu Savjeta za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije jednoglasno je izabrana ravnateljica doma za starije i nemoćne osobe Ilok Darija Nikolić.

Članovi su usvojili Poslovnik o radu Savjeta za socijalnu skrb. Novoizabrana predsjednica zahvalila je na iskazanom povjerenju te naglasila kako joj je drago da su u Savjet za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije imenovani stručnjaci iz svih djelatnosti koje nalaže Zakon o socijalnoj skrbi („Narodne novine“ br. 157/13., 152/14., 99/15., 52/16., 16/17. i 130/17.), te da se nada da će baš zbog te sveobuhvatnosti i iskustva članova ovaj saziv savjeta za socijalnu skrb moći odgovoriti svim izazovima i problemima kojih uvijek ima, a posebno u socijalnoj skrbi.

Dogovoreno je da će se na slijedećoj sjednici, koja se planira u jesen, razmatrati o svim potrebnim koracima koje treba poduzeti za donošenje kvalitetnog Socijalnog plana Vukovarsko-srijemske županije, koji će svakako pridonijeti razvoj mreže socijalnih usluga kao i poboljšanju kvalitete života svih stanovnika Vukovarsko-srijemske županje.

Ispis
Vrh