Izbornik
heeader image

Župana Božo Galić na nacionalnom natjecanju kuhara 9. Zlatna jabuka

  • 18. travnja 2013.
  • Turizam i kultura, Ured župana
fullscreen 9. Zlatna jabuka
9. Zlatna jabuka

Župan Božo Galić nazočio je u Vinkovcima nacionalnom natjecanju kuhara najeminentnijih hotela i restorana Republike Hrvatske 9. Zlatnoj jabuci. Na natjecanju sudjelovalo je 15-ak ekipa kuhara koji su se borili za „Kristalnu kuhaču“. Program koji je u suradnji s gradom Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskom županijom organizirao Hrvatski kuharski savez nastavit će se kroz nekoliko dana, odnosno u razdoblju od 18.-21.04.2013. u Vinkovcima.

Kako je Udruga kuhara VSŽ jedna (jedina aktivna u sjevernoistočnom dijelu RH) od aktivnijih članica HKS-a koja svojim djelovanjem i aktivnostima dosta pridonosi promidžbi autohtone gastro-karte Slavonije, Baranje i Srijema sudjelujući na raznim gastro-turističkim i kulturnim manifestacijama diljem Lijepe naše i dalje, uspjela se izboriti da bude domaćin III. kongresa HKS-a u konkurenciji 5 gradova: Dubrovnik, Umag, Zagreb, Osijek i Vinkovci. Na nedavno održanom IAGI-u u Umagu, međunarodnoj konferenciji autohtone hrane i pića, Udruga kuhara VSŽ predstavila je ove događaje koji će se održati u Vinkovcima uz slavonske delicije mesnice „AS“ i vina Iločkih podruma. 

Tema je ovog III. kongresa kuhara i slastičara HKS-a „Slavonija, Baranja i Srijem – ključne sastavnice kontinentalnog turizma“ u suradnji s gradom Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskom županijom. U okviru jučerašnje manifestacije dodijelile su se nagrade najzaslužnijim članovima i partnerima Hrvatskog kuharskog saveza  te se obilježila 10 godišnjica uspješnog rada HKS-a.

Ispis
Vrh