Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Galić posjetio Vuteks Feniks d.o.o.

  • 13. ožujka 2009.
  • Ured župana
fullscreen Župan Galić posjetio Vuteks Feniks d.o.o. Župan Galić posjetio Vuteks Feniks d.o.o.
Župan Galić posjetio Vuteks Feniks d.o.o.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u svojstvu predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije, zajedno s dopredsjednikom GSV-a Nikolom Kaseljom posjetio je VUTEKS FENIKS d.o.o. u Vinkovcima.  

Direktor Vuteks Feniksa Anton Seider upoznao ih s poslovanjem tvrtke, koja se bavi proizvodnjom pokrivača (deka) i tkanina, kao i aktivnostima koje se planiraju u daljnjem poslovanju ove tvrtke.

Tvrtka zapošljava oko 50 radnika. Godišnji kapacitet je oko 500.000 pokrivača, a opremljena je najsuvremenijom tehnologijom visoke produktivnosti uz maksimalnu zaštitu djelatnika. 
Unaprijedili smo tradicionalno dobru kvalitetu koju smo imali u Vuteksu u Vukovaru. Proizvodi tvrtke dugog su vijeka trajanja te maksimalne postojanosti boja na sve uvjete korištenja. 
Visokosofisticirana tehnologija omogućila je vrhunsku svjetsku kvalitetu proizvoda koji su veoma traženi na svjetskom tržištu. Izvozi se oko 70% proizvoda, a posebno u zapadnu Europu i SAD – rekao je direktor Seider.

Naveo je da je Vuteks Feniks, kao jedini specijalizirani proizvođač pokrivača u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu jugoistočne Europe, ostvario povećanje proizvodnje ali ne i sve postavljene ciljeve. Do sada tvrtka je proizvela 4 milijuna pokrivača od čega je 3 milijuna izvezeno na inozemno tržište. Zbog ekonomske krize smanjen je plasman proizvoda što će otežati i isplatu kredita HBOR-u te očekuje pomoć.
  
Oduševljen viđenim u ovom poduzeću, župan Galić obećao je pomoć u plasiranju ovih kvalitetnih proizvoda u županijske ustanove koje koriste pokrivače, te kod reprogramiranja HBOR-ova kredita. 

Župan Galić i direktor Seider pozdravljaju mjere Vlade Republike Hrvatske koje se odnose na nelojalnu konkurenciju uvozom nekvalitetnih proizvoda po niskim cijenama, na uštrb visokokvalitetnih domaćih proizvoda.

Ispis
Vrh