Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Galić posjetio općine Borovo i Trpinja

  • 14. svibnja 2009.
  • Ured župana

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je danas Općinu Borovo gdje ga je načelnik Općine Rado Bosić  upoznao s trenutnim aktivnostima na području svoje općine.

Kako je naglasio župan Galić, ovu općinu  nije bilo teško pomagati jer su vrlo aktivni što mora dati određene rezultate, te izrazio svoje zadovoljstvo realiziranim projektima, što su do sada postignuti u općini, a koji će doprinijeti kvalitetnijem životu svim žiteljima koji u njoj žive.

Općina Borovo, koja ima 5400 stanovnika, najrazvijenija je općina u Hrvatskoj istaknuo je ovom prilikom dožupan Jovan Ajduković, a tome u prilog navodi primjere kao što je:  izgradnja dječjeg vrtića, parohijskog doma, osnovne škole, kulturnog centra i brojnih drugih zgrada lokalne infrastrukture.

Završava se projekt izgradnje kanalizacije, građevinska dozvola za ovaj projekt očekuje se do kraja rujna, a početak izgradnje očekuje se iduće godine.

Nakon Općine Borovo, župan Galić, sa suradnicima, posjetio i Općinu Trpinja te naselja Vera i Bobota, a načelnik Općine Đorđe Ćurčić, sa svojim suradnicima, upoznao je župana Galića s projektima koji su realizirani, primjerice Područna škola u Bršadinu, i oni koji se planiraju, kao što su:

- izgradnja nove zdravstvene ambulante u Trpinji,

- školske-športske dvorane pri Osnovnoj školi u Trpinji, a koji su važni za Općinu i njezine žitelje.

Nakon kratkog sastanka, načelnik Ćurćić poveo je župana Galića u obilazak slijedećih lokacija:

u naselju Vera:

- tvrtku Vasiljev d.o.o. čije poslovanje je najbolji primjer dobre prekogranične suradnje,

u naselju Bobota:

- Srpsku pravoslavnu crkvu, i izgrađeni Parohijski dom,

- Novoizgrađenu zdravstvenu ambulantu, čiji se radovi privode kraju, te

- Tvrtku „Protein“ d.o.o.  koja se bavi tovom svinja, i jedna je od najvećih uzgajivača svinja u našoj županiji.

Ispis
Vrh