Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Galić otvorio 16. Festival glumca

  • 16. svibnja 2009.
  • Obrazovanje, Ured župana

U Slovačkom domu u Iloku  župan vukovarsko srijemski Božo Galić otvorio je 16. Festival glumca, kojemu je ove godine domaćin grad Ilok.

Otvorena srca dočekali smo glumce, kao što su i oni otvorena srca došli na najbolji festival u Hrvatskoj, poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, proglašavajući 16. po redu Festival otvorenim.

Na festivalu glumca ove će godine biti prikazane 22 predstave, koje je za ovu prigodu odabrao festivalski izbornik Slavko Juraga.

Sve predstave pratit će i ocjenjivati Ocjenjivački sud u čijem su sastavu isključivo glumci, a ove godine su to Slobodan Milovanović, Suzana Nikolić i Mijo Pavelko.

Čast da bude domaćin ovogodišnjeg festivala pripala je legendi hrvatskog dramskog stvaralaštva Borisu Miholjeviću

Festival je otvoren predstavom „Rogonje“ autora Mire Gavrana u režiji Zorana Mužića i izvedbi Teatra „Gavran“ iz Zagreba, a završava  25. svibnja dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim glumcima i glumicama te predstavi u cjelini.

Organizatori festivala su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika,  Koncertno-kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca te Vukovarsko-srijemska županija.

Ispis
Vrh