Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Galić obišao Gospodarsku zonu Vukovar

  • 13. svibnja 2009.
  • Ured župana

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno s gradonačelnicom Vukovara Zdenkom Buljan, saborskim zastupnikom Petrom Mlinarićem i zamjenikom župana Željkom Cirbom, posjetio je Gospodarsku zonu u Vukovaru.

U Gospodarskoj zoni Vukovar, dočekao ih je direktor zone Dražen Čović, i upoznao ih je sa tri tvrtke koje imaju pogone ili su započele radove na gradnji pogona u navedenoj zoni.

Američka tvrtka Durocool Systems počela je gradnju hale površine 6.000 četvornih metara u kojoj će posao na proizvodnji aparata za vodu naći 40 radnika već krajem ove godine, a do 100 radnika kada pogon bude radio punim kapacitetom, a investicija je vrijedna oko 25 milijuna eura.

Vukovarska tvrtka Res Immobiles, koja već ima pogon na Priljevu gdje radi 70 radnika, uložila je 2 milijuna eura u gradnju novoga pogona u zoni površine 5.600 četvornih metara gdje će prvi od 150 planiranih radnika već u kolovozu naći posao na proizvodnji PVC stolarije.

Tvrtka MKZ u zoni ima 8 radnika koji proizvode zaštitnu odjeću. 

Vukovarska gospodarska zona prostire se na 340.000 četvornih metara, ukupno je sklopljeno do sada 9 ugovora a infrastrukturno je najbolje opremljena zona u Republici Hrvatskoj.

Najveći ulagač u zoni je  zagrebačka tvrtka M-SAN koja ulaže 150 milijuna kuna.

Ispis
Vrh