Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić, u svojstvu predsjednika Hrvatske zajednice županija, nazočio na Konferenciji o zapadno-balkanskoj Europskoj perspektivi-doprinos lokalnih i regionalnih tijela u procesu proširenja

  • 19. veljače 2011.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Ured župana

Francusko udruženje Vijeća europskih općina i regija u suradnji sa gradom Dijon-om, 18. i 19. veljače u Parizu, organiziralo je Konferenciju  o zapadno-balkanskoj Europskoj perspektivi- doprinos lokalnih i regionalnih tijela u procesu proširenja, na kojoj je nazočio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, u svojstvu predsjednika Hrvatske zajednice županija.

Konferencija je organizirana uz potporu francuskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a održana  je u Senatu na poziv François-a Rebsamen, senatora-gradonačelnika Dijon-a, predsjednika AFCCRE-inog proširenja radne skupine i zastupnika-predsjednika skupine prijateljstva između Francuske i zemalja zapadnog Balkana u francuskom Senatu.

Uz predstavnike europskih institucija, gotovo 150 predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti iz Francuske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije sudjelovalo je na ovoj Konferenciji.

Cilj konferencije je istaknuti ulogu lokalnih i regionalnih vlasti u procesu integracije zapadno-balkanskih zemalja u Europsku uniju.

U okvir konferencije održane su tri radionice na temu: „Decentralizacija i lokalna uprava“, „Javna lokalna politika i  Europske integracije“, „Lokalne vlasti za međunarodnu suradnju u cilju prema europskoj integraciji. Kako proširiti vidike europskog građanstva“ i okrugli stol na temu „Europska perspektiva zemalja zapadnog Balkana“.

Ispis
Vrh