Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić primio veleposlanika Srbije u Republici Hrvatskoj

  • 12. travnja 2010.
  • Ured župana

Vukovar - U nastupnoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Vukovaru, boravio je veleposlanik Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Stanimir Vukičević i tom prilikom primio ga je župan Božo Galić, u svom Uredu u Vukovaru.

Na primanju su razgovarali o projektima prekogranične suradnje, koji su od velike važnosti za budućnost, s naglaskom na europski koridor vezan uz rijeku Dunav, čija će strategija biti izrađena iduće godine.

Župan Galić upoznao je veleposlanika Vukičevića s aktualnom političkom, gospodarskom i kulturnom situacijom u našoj županiji, ali s dosadašnjom suradnjom između naše županije i Republike Srbije, a posebice sve veću suradnju na gospodarskom području.

Iako je veleposlanik stupio na dužnost od siječnja ove godine, izrazio je zadovoljstvo položajem srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je istaknuo kako će se zalagati da dosadašnja dobra suradnja bude još jača a posebno suradnja na zajedničkom nastupanju u apliciranju projekata za pretpristupne fondove Europske unije.

Uz župana Galića, primanju su nazočili i zamjenici župana Željko Cirba i Đorđe Ćurčić, predstojnik Ureda župana Marinko Beljo te savjetnik župana Jovan Ajduković.

U pratnji veleposlanika Vukičevića bio je generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Živorad Simić.

Ispis
Vrh