Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer

  • 07. travnja 2010.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (1).jpg Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (1).jpg
Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (2).jpg Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (2).jpg
Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (3).jpg Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (3).jpg
Župan Božo Galić primio veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer (3).jpg

Župan Božo Galić primio je danas u Palači Srijem u Vukovaru veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer koja je u nastupnoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Vukovaru.

Župan Božo Galić je u prijateljskom i otvorenom razgovoru istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti veleposlanicu Australije,te je upoznao sa aktualnim gospodarskim, političkim  i kulturnim stanjem u Vukovarsko- srijemskoj županiji.

Tijekom prijema, veleposlanica Mercer je iskazala posebno zanimanje za gospodarsku situaciju, kao i buduće planove Vukovarsko-srijemske županije.

Župan Galić je dodao kako je ovo prilika da se dogovori suradnja u gospodarskom smislu i to kroz konkretne projekte i investicije, istaknuvši kako su bilateralni odnosi između Republike Hrvatske i Australije vrlo dobri.

Veleposlanica Mercer je napomenula kako je u Hrvatskoj kao veleposlanica Australije od siječnja ove godine te joj je ovo prvi posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Vukovaru.

Također je rekla da Hrvatsku i Australiju vežu brojne veze, posebno preko iseljeništva. Istaknula je kako je u Australiji oko 180 tisuća Hrvata.

Prije samog sastanka veleposlanica Mercer je odala počast žrtvama Domovinskog rata, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju  žrtava iz Domovinskog rata, te potom posjetila Spomen dom i masovnu grobnicu na Ovčari.  Odavanju počasti nazočio je i zamjenik župana Željko Cirba.

Ispis
Vrh