Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića

  • 24. rujna 2019.
  • Ostalo
fullscreen Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (1).jpg
Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (2).jpg
Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (3).jpg
Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (3).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (4).jpg
Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (4).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (5).jpg
Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (5).jpg
fullscreen Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (6).jpg
Župan Božo Galić primio kardinala Vinka Puljića (6).jpg

Nadbiskupa metropolita Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu kardinala Vinka Puljića primio je župan Božo Galić u svojem Uredu u Vinkovcima.

Razgovaralo se o nastavku provedbe Sporazuma o suradnji koji je potpisan u travnju ove godine između Vukovarsko-srijemske županije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Vrhbosanske nadbiskupije u vidu pripreme zajedničkih projekata koji će se moći financirati iz raspoloživih EU fondova.

Također dogovoreno je kako će kardinal Puljić uputiti poziv ministru Paviću u MRRFEU i županu Galiću da se održi zajednički sastanak u Sarajevu (27.11.2019.) upravo na istu temu, odnosno za pripremu zajedničkih projekata te mogućnosti financiranja istih.

“Mi u Vukovarsko-srijemskoj županiji živimo na prostoru uz granicu i s Srbijom i s BiH i želimo povezati Hrvate na tim prostorima. Želimo dobru suradnju s našim susjedima i stvarati prijateljstva. Izuzetno nam je važna suradnja između Vukovarsko-srijemske županije te Vrhbosanske i Đakovačko-osječke nadbiskupije  i želimo nastaviti s aktivnostima koje smo imali do sada te iskoristiti sredstva iz EU fondova. Stoga ćemo se obratiti ministru regionalnog razvoja da se uključi i pomogne osigurati sredstva za projekte od zajedničkog interesa koji mogu doprinijeti boljem životu kako u Bosni i Hercegovini tako i ovdje u našoj županiji ”, poručio je župan Galić.

Kardinal Puljić podsjetio kako su dvije slavonske županije potpisale s Vrhbosanskom nadbiskupijom i Sporazum o prijateljstvu i međusobnoj suradnji, a koji se sada želi nadograditi još čvršćim vezama i konkretnim projektima.

“Za nas u BiH je to jedno ohrabrenje, da nismo ostavljeni na milost i nemilost zbivanjima, kako u materijalnom tako i psihičkom osjećaju da samo jedan narod iako živimo u dvije države, zato ćemo zamoliti novog ministra regionalnog razvoja da vidi mogućnosti financiranja zajedničkih projekata ”, poručio je kardinal Puljić.

Ispis
Vrh