Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić posjetio tvrtku "Borovo"

  • 10. ožujka 2009.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić posjetio tvrtku "Borovo" Župan Božo Galić posjetio tvrtku "Borovo"
Župan Božo Galić posjetio tvrtku "Borovo"

Vukovar - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u svojstvu predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije, zajedno s dopredsjednicima GSV-a Nikolom Kaseljom i Željkom Marićem, te zamjenikom župana, Željkom Cirbom, gradonačelnicom Vukovara Zdenkom Buljan, i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvitak Nenadom Jerkovićem, danas je posjetio poduzeće „BOROVO“ d.d. u Vukovaru. 

Tom prigodom predsjednik Uprave „Borovo“ d.d. Mirko Ćavara upoznao ih je s aktivnostima u ovoj tvrtki, posebno na obnovi objekta Obućara Nova, koja je u ratu teško oštećena, a u koju je do sada uloženo 47,5 milijuna kuna, za opremu i infrastrukturu odnosno za nabavu nove tehnologije brizganja poliuretanskim materijalima te modernizaciju sustava kreiranja i krojenja obuće.

Time je uređeno oko 11.000 četvornih metara prostora. 

"Novac je osiguran iz vlastitih sredstava, a ovim ulaganjem želimo dodatnom kvalitetom osnažiti i borovski brend i borovsku obuću. Vjerujem da će se opravdanost ulaganja pokazati i na tržištu", istaknuo je Ćavara.

U "Obućaru Novu" preselit će se radnici iz stare obućare, no otvoriti i mogućnost upošljavanja dodatnih 50 radnika, a puni kapacitet "Obućare Nove" iznosi 200.000 pari obuće.

Tvrtka "Borovo" do sada je godišnje na tržište plasirala 400.000 pari kožne i gumene obuće, uglavnom na domaće tržište, a dio proizvodnje se izvozi i u zemlje okruženja.
Direktor Ćavara naglasio je da je poslovnu 2008. godinu "Borovo" završilo pozitivno, a ukupan prihod tvrtke iznosio je 250 milijuna kuna. U "Borovu" je uposleno oko 1.200 radnika od kojih nešto više od 700 radi u samome Vukovaru. Za sada u tvrtki ne osjećaju posljedice globalne recesije.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić tijekom obilaska novog pogona istaknuo je važnost Borova za najistočniju hrvatsku županiju te zadržavanje radnih mjesta kao i nove investicije koja će tvrtki otvoriti dodatne poslovne mogućnosti.

Ispis
Vrh