Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja

  • 09. veljače 2018.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (1).jpg
Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (2).jpg
Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (3).jpg
Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (3).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (4).jpg
Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (4).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (5).jpg
Župan Božo Galić posjetio predstavnike Općine Gunja (5).jpg

Župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je predstavnike Općine Gunja, kako bi se upoznao s njihovim radom i problemima s kojima se susreću.

Na radnom sastanku s načelnikom Općine Gunja Antom Gutićem i njegovim suradnicima, razgovaralo se o brojnim temama a među kojima i: uređivanje i asfaltiranje školskog igrališta iza O.Š. A. i S. Radića u Gunji, na kojem je nakon poplave bilo smješteno kontejnersko naselje, infrastruktura na svetištu Šumanovci, kao i o mostu na graničnom prijelazu Gunja – Brčko (BiH).

Za poslovnu zonu u Gunji navedeno je kako je vrlo važna izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni  kako bi se mogli privući investitori koji se već sada interesiraju za Zonu i ulaganje u istu.

„Potrebno je završiti poslovnu zonu - osigurati komunalnu infrastrukturu: izgraditi cestu, dovesti plin, vodu i kanalizaciju kako bi se  omogućilo zainteresiranim poduzetnicima pokrenuti posao. Trenutno ih je pet zainteresiranih. Otvaranjem radnih mjesta za Gunju bi značilo spas.“ – izjavio je načelnik Gutić.

„Činimo sve da goruće probleme riješimo kako bi se mladi zaposlili i ostali na ovom području. Drago mi je čuti da ima zainteresiranih ulagača i tu moramo pružiti maksimalnu potporu.“ - rekao je župan Galić.

Istaknuto je kako je Općina prema Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU prijavila dva projekta, jedan od njih je izrada projektne dokumentacije za Dom umirovljenika. Vrijednost projektne dokumentacije je 670.000,00 kn a investicija izgradnje Doma kod Svetišta „Šumanovci“ je oko 30 milijuna kuna.

Razgovaralo se o uređenju igrališta iza škole, jer je nakon poplave ostalo neuređeno i devastirano kontejnerima koji su tamo bili postavljeni a u kojima su bili smještene obitelji dok su čekale obnovu svojih kuća. Istaknuto je kako je zaista potrebno urediti igralište i da gunjanska škola to zaslužuje. Prema Idejnom rješenju koje je napravila Škola, vrijednost investicije je 381.000,00 kn.

Načelnik Gutić je istaknuo kako je gunjanska škola, jedna od najnagrađivanijih škola u našoj Županiji.

Bilo je riječi i o uređenju infrastrukture svetišta Šumanovci, koja će u 2023. godini obilježiti 650 obljetnicu postojanja.

Ispis