Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić nazočio uručenju činova generalima u Vukovaru

  • 10. veljače 2017.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Uručenje činova generalima u Vukovaru (1).jpg
Uručenje činova generalima u Vukovaru (1).jpg
izvor: www.predsjednica.hr
fullscreen Uručenje činova generalima u Vukovaru (2).jpg
Uručenje činova generalima u Vukovaru (2).jpg
izvor: www.predsjednica.hr
fullscreen Uručenje činova generalima u Vukovaru (3).jpg
Uručenje činova generalima u Vukovaru (3).jpg
izvor: www.predsjednica.hr

U svečanoj dvorani u dvorcu Eltz u Vukovaru Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske Kolinda Grabar Kitarović svečano je uručila generalske činove časnicima Hrvatske vojske Željku Živanoviću i Ivici Komljenu.

Svečanosti dodjele činova časnicima Hrvatske vojske, uz visoke goste,  nazočio je župan Božo Galić.

General Živanović bio je pripadnik 204. vukovarske brigade te je od prvoga dana rata sudjelovao u obrani Vukovara. Nakon general-bojnika Blage Zadre drugi je general hrvatski branitelj Vukovara. General Komljen, rođen u Posavskim Podgajcima, borio se na slavonskim ratištima.

Predsjednica je izrazila posebno zadovoljstvo što činove ovim dragovoljcima Domovinskog rata može uručiti upravo u Vukovaru. Rekla je kako nije imala nikakvih dvojbi oko dodjele činova ovim dragovoljcima Domovinskoga rata ni o Vukovaru kao mjestu dodjele.

Generalima su čestitali i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Ministar Krstičević je najavio kako će ove godine u Vukovar stići prva postrojba Hrvatskih oružanih snaga kao simboličan čin i doprinos sigurnosti domovine. Obećao je da će svečana promocija polaznika vojnih škola opet biti vraćena u vukovarsku vojarnu 25. lipnja.

Zahvaljujući se na uručenim činovima general Živanović najavio je kako planira u potpunosti opravdati dobivene činove tako što će dati svoj maksimalan doprinos jačaju obrambenoga sustava Republike Hrvatske.

Svečanost su prigodnim domoljubnim pjesmama uveličali pripadnici klape Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj.

Ispis