Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić nazočio svečanosti dodjele priznanja vinkovačkom rodilištu - „Rodilište – prijatelj djece“

  • 24. srpnja 2009.
  • Ured župana

Rodilište Opće bolnice Vinkovci dobilo je UNICEF-ovu prestižnu titulu „Rodilište –prijatelj djece“, i tim povodom danas je održana prigodna svečanost u predvorju bolnice, kojoj je nazočio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Vinkovačkom rodilištu, koje se ubraja među rodilišta s najvećim brojem poroda u Hrvatskoj, dobivenom titulom ukazano je visoko priznanje ali i obveza za kvalitetniji odnos prema rodiljama i dojenčadi kao i humanizaciju rodilišta.

UNICEF, zajedno s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, još 1993. godine u Hrvatskoj pokrenuo je navedeni projekt ", a vinkovačko rodilište je jedno od 15 rodilišta u Hrvatskoj koje je dobilo visoki status, ispunivši stroge kriterije.

Župan Galić izrazio je zadovoljstvo što je vinkovačka bolnica dobila ovo veliko priznanje, kao što je dobila i prošlogodišnje priznanje - „Dječji odjel - prijatelj djece“, te je istaknuo kako je trud i ulaganje u stvaranju boljih uvjeta za rad bolnice te izgradnju bolničke infrastrukture, rezultiralo ovom današnjom prestižnom titulom vinkovačkom rodilištu.

Ispis
Vrh