Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić nazočio obilježavanju Dana Grada Županje

  • 27. kolovoza 2010.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić nazočio obilježavanju Dana Grada Županje
Župan Božo Galić nazočio obilježavanju Dana Grada Županje

ŽUPANJA – Potpalom vapnene peći u tvornici „Sladorana“ kojom započinje 64. kampanja prerade šećerne repe, te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća obilježen je Dan grada Županje i blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

Nazočni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bili su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i saborski zastupnik Krešo Filipović, koji su ujedno i čestitali Županjcima Dan grada prigodnim govorom.

Na svečanoj sjednici nazočili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Čestitajući sugrađanima Dan grada gradonačelnik Davor Miličević rekao je da će, unatoč gospodarskim  teškoćama, u razvoj infrastrukture u Županji ove godine biti uloženo više oko 11 milijuna kuna, što znači kako je ova godina – godina velikih investicija.

Županja je priključena na regionalni vodovod, dovršeno je uređenje gradskoga trga i šetnica te nastavljeno s velikim ulaganjima u komunalnu infrastrukuturu. S projektima će se, unatoč krizi, nastaviti dalje, te će se ostvariti najavljeni planovi zapošljavanja, s obzirom na to da veliki gospodarski subjekti namjeravaju ulagati u Županji – naglasio je gradonačelnik Miličević.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su povelje i zahvalnice grada Županje, zaslužnim pojedincima, tvrtkama, ustanovama i udrugama, koji su doprinijeli razvitku grada na Savi.

Tako je Povelja grada dodijeljena je „Sladorani“ d.d. za dugogodišnji doprinos razvoju Županje. Zlatni grb grada dobio je Nogometni klub "Graničar" a srebrni „Novi Domil“ d.o.o., glazbenik Karlo Oršolić i posmrtno muzealac i kulturni djelatnik Ivan Jelić.

Ispis
Vrh