Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić na obilježavanju treće obljetnice smrti hrvatskog viteza Marka Babića

  • 04. srpnja 2010.
  • Ured župana

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, svetom misom u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju i komemorativnim skupom na Trpinjskoj cesti kod tenka koji je danas simbolički bio uvijen u crno, obilježena je treća godišnjica smrti legendarnog branitelja Trpinjske ceste i Vukovara pukovnika Marka Babića.

Na obilježavanju treće obljetnice smrti hrvatskog viteza Marka Babića nazočio je  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

 Babićevi prijatelji, rođaci i suborci okupili su se na Trpinjskoj cesti gdje je agresor izgubio više od 100 tenkova i oklopnjaka  zbog čega je ova ulica i prozvana "grobljem tenkova" prisjećajući se ratnog puta jednog od zapovjednika obrane Trpinjske ceste i jednog od najbližih suboraca i zamjenika legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre.

Marko Babić, ostao je, među ostalim zapamćen i kao vukovarski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti uništio najviše neprijateljskih tenkova  - 14.

Umro je 2007. godine od posljedica moždanog udar, no i danas je simbol vukovarske borbe i  istinski heroj Domovinskog rata.

Uoči programa na Trpinjskoj cesti, u povodu obljetnice smrti  Marka Babića položeni su vijenci na Memorijalnom groblju. U ime vukovarsko-srijemskog župana vijenac je položio i svijeću zapalio  zamjenik župana Željko Cirba.

Ispis
Vrh