Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić na 44. manifestaciji „Mladost i ljepota Slavonije“

  • 26. veljače 2011.
  • Obrazovanje

Kulturno-umjetničko društvo ''Šokadija'' iz Starih Mikanovaca organiziralo je 44. po redu manifestaciju ''Mladost i ljepota Slavonije'', reviju djevojaka i snaša i momaka u narodnoj nošnji, na kojoj je nazočio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Na toj velikoj manifestaciji 10 djevojaka, 9 snaša i 10 momaka u narodnim nošnjama prikazalo je najbogatije i najstarije nošnje mjesta iz kojih dolaze.

Sve sudionike revije krasila je iznimna razina pripremljenosti i znanja o tradicijskoj kulturi i njenim očitovanjima. Prosudbeni sud sastavljen od eminentnih etnologa pratio je reviju i ocjenjivao – izvornost i originalnost nošnje, kompletnu osobnost (držanje, hod, govor), poznavanje nošnje, način izrade i kojom prigodom se nosila.

Odlukom prosudbene komisije koju su činili mr.sc. Ljubica Gligorević, prof. Vesna Kolić-Klikić i prof. Ana Wild najljepšom djevojkom proglašena  je Ines Kovačić –Marinkova iz Otoka, najljepšom snašom Ivanka Dragovan iz Velike Kopanice,a dok je najljepšim momkom proglašen Josipa Knežević iz Gradišta.

U bogatom programu sudjelovali su KUD „Marko Marojica“ Župa dubrovačka, Klapa „Alegria“, TS „Garavi“, KUD „Šokadija“ Stari Mikanovci. U etno-kutku pak predstavio se Danijel Kolarević iz Starih Mikanovaca, srednjoškolac – zaljubljenik u tradiciju i šokačko naslijeđe, a predstavio se i mladi vinkovački glumac Vladimir Andrić.

Ispis
Vrh