Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić na 3. Državnom stručnom skupu za učitelje i nastavnike povijesti u osnovnim i srednjim školama na temu „ Zdravstvo u Domovinskom ratu“

  • 07. travnja 2010.
  • Ured župana

Vinkovci su ove godine domaćini trodnevnog državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti,a tema je "Zdravstvo u Domovinskom ratu". Organizator skupa i usavršavanja je Agencija za odgoj i obrazovanje.

Uz 250- tak prosvjetnih djelatnika iz cijele Hrvatske, skupu  je danas nazočio  i župan Božo Galić.

Cilj ovoga skupa je znanstveno obraditi Domovinski rat i to tako kako bi se stručno usavršilo predavače za ovu temu. Dva prethodna skupa su se održala u Zadru i Šibeniku i to na teme Uzroci Domovinskog rata te Vojno - redarstvena operacija- Oluja.

Kroz tri dana trajanja skupa profesorima i nastavnicima će se obratiti mnogi liječnici i medicinsko osoblje. Prvo predavanje danas je održao admiral Davorin Domazet- Lošo na temu Agresija na Hrvatsku i završne operacije, prof. dr. Andrija Hebrang je govorio o Organizaciji zdravstva u ratnim uvjetima, dok je o važnosti epidemiološke službe u Domovinskome ratu govorio liječnik Mate Ljubičić, a o Vukovarskoj bolnici govorili su liječnici Vesna Bosanac, Binazija Kolesar,Zoran Aleksijević, Boris Kratofil i Štefan Biro.

Ispis
Vrh