Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci

  • 20. listopada 2015.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (1).jpg Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (1).jpg
Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (2).jpg Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (2).jpg
Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (3).jpg Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (3).jpg
Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci (3).jpg

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem, posjetio je danas Dom zdravlja Vinkovci, gdje ih je dočekao ravnatelj Petar Kulić, sa svojim suradnicima, te ih upoznao s poslovanjem i aktivnostima koji se provode u Domu zdravlja Vinkovci.

Sastanku je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Mato Puljić.

U proteklih godinu i pol dana od kada je na čelu ove institucije, ravnatelj Kulić napomenuo je kako je učinjen značajan iskorak glede obnove odnosno uređenja prostora Doma zdravlja Vinkovci, a posebno ljekarni, koje u svojem vlasništvu imaju: 2 ljekarne u Vinkovcima, a po 1 ljekarna u Otoku, Ivankovu, Starim Mikanovcima i Markušici.

U okviru „Projekta obnove ljekarni Doma zdravlja“ učinjeno je mnogo te su uz pomoć dobrih ljudi, poslovnih partnera i prijatelja, kroz donacije, a većina njih su obnovljene i postale su reprezentativne u svojoj branši, u što je uloženo 1.400.000 kuna, od čega je 350.000 kuna sredstvima Doma zdravlja a ostalo od donatora.

Ravnatelj Kulić naveo je kako je novoobnovljena Centralna ljekarna u Vinkovcima jedna od najmodernijih ljekarni u Vinkovcima ali i u Hrvatskoj, kako po uređenosti tako i po asortimanu roba, cijeni i kvaliteti usluge.

Neke ambulante u sklopu Doma zdravlja su preseljene na nove lokacije a neke idu u adaptaciju, kao što su ambulante u Vatrogasnoj i Splitskoj ulici u Vinkovcima. Isto tako, planira se izgradnja novog parkinga s nadstrešnicom, za sanitetska vozila, kao i obnova devastiranog krova Doma zdravlja Vinkovci.

U obnovu ambulanti do danas je uloženo 2.000.000 kuna iz decentraliziranih sredstava.

Isto tako, ravnatelj Kulić ističe kako su pojačali svoju produktivnost te su u potpunosti solventni i likvidni. Prošlu 2014.godinu završili su s 7,5 milijuna kuna u plusu, a ove godine u prvih 9 mjeseci su pozitivni sa 4,5 milijuna kuna, budući je uveden novi informacijski sustav za praćenje kompletnih troškova.

Nakon radnog sastanka župan Galić i gradonačelnik Karlić, u pratnji ravnatelja Kulića, obišli su nove (preseljene) ambulante obiteljske medicine, ginekologije i ljekarne II u ulici Hrvatskih kraljeva u Vinkovcima.

Potom su zajednički obišli i nove (preseljene) ambulante obiteljske i dentalne medicine u vinkovačkom naselju Kanovci, u ulici F.Kršinića 17.

Po završetku obilaska navedenih ambulanti, zajednički su obišli i novoobnovljenu Centralnu ljekarnu Doma zdravlja Vinkovci, u Pješačkoj zoni u centru grada Vinkovaca, koja je jučer počela s radom.

Ispis
Vrh