Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić dodijelio nagrade i priznanja Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u akciji „Volim Hrvatsku“

  • 17. svibnja 2011.
  • Turizam i kultura, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić dodijelio nagrade i priznanja Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u akciji „Volim Hrvatsku“ (1).jpg Župan Božo Galić dodijelio nagrade i priznanja Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u akciji „Volim Hrvatsku“ (1).jpg
Župan Božo Galić dodijelio nagrade i priznanja Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u akciji „Volim Hrvatsku“ (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić dodijelio nagrade i priznanja Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u akciji „Volim Hrvatsku“ (2).jpg Župan Božo Galić dodijelio nagrade i priznanja Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u akciji „Volim Hrvatsku“ (2).jpg
Župan Božo Galić dodijelio nagrade i priznanja Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u akciji „Volim Hrvatsku“ (2).jpg

Predsjednik  TZ Vukovarsko-srijemske županije i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić uručio je danas  u Vukovaru  nagrade i priznanja Turističke zajednice naše županije u akciji „Volim Hrvatsku“ 2011. za literarne i likovne nagrade osnovnih škola i vrtića na temu „Učimo od prirode“.

Budućnost je Hrvatske u mladima koji će znati brinuti za sve što našu domovinu čini lijepom i poželjnom za život. Poticanje upravo takvoga razmišljanja svrha je natječaja Volim Hrvatsku koji svake godine provodi Hrvatska turistička zajednica.

Ocjenjivačko povjerenstvo za likovne radove dječjih vrtića i osnovnih škola u sastavu: Dejan Duraković, akademski kipar; Jasna Babić, direktorica TU TZG Vukovara; Vladimir Vočanec, nastavnik likovne kulture, odlučilo je na sljedeći način:

Najbolji rad među predškolcima nacrtala je šestogodišnja Marija Šumiga iz skupine Zečići dječjeg vrtića Vukovar 1., Njezin rad nosi naslov "Djed i ja šetamo", a uz Mariju nagrade i priznanja dobile su i njezine odgojiteljice Verica Džankić i Milka Kunac.

Drugu nagradu odnio je Vinkovčanin sedmogodišnji Marko Božić iz vrtića "Lenije" Vinkovci koji je nacrtao dugu, a uz njega su nagrađene i odgojiteljice Verica Markovinović i Mirela Dajak.

Treću nagradu odnijela je najmlađa među dobitnicima, četverogodišnja Luna Jakuš iz vrtića Vukovar 1. Njezin rad nosi naziv "Oluja je opasna", a odgojiteljice su joj Snježna Rak i Biserka Bernatović.

Među likovnim radovima učenika osnovnih škola 1. nagradu dobio je skupni rad učenika 5. razreda OŠ "Vladimir Nazor" Komletinci. Nagrađeni su učenici Tea Gutić, Ena Cenić, Lidija Matković i Bosiljko Šimić te mentorica Katica Novoselac.

Drugu nagradu odnio je također skupni rad učenika vinkovačke OŠ "Vladimir Nazor", a nagrađeni su učenici Monika Zukić i Katarina Vajt iz 8a razreda te mentorica Ljiljana Balenović. Ista mentorica nagrađena je i za skupni rad učenika 8c razreda spomenute vinkovačke škole, a kojega potpisuju Josipa Bilić i Magdalena Begonja iz 8c razreda.

Ocjenjivačka komisija u sastavu Višnja Sorčik, Nikolina Maletić i Darija Benaković odlučile su o prve tri nagrade u kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola.

Prva nagrada pripala je tako Ivani Džanić, učenica 5.razreda županjske OŠ "Mato Lovrak" za "Pismo starog hrasta" nastalo pod mentorstvom Radojke Matić.

Drugu nagradu dobila je Antonija Žubanović uz 8a razreda OŠ Čakovci za "Ljepotu i sklad" te njezina mentorica Ana-Marija Zulić dok je treću, za "Krugove života" dobila Matea Valjak iz 7a razreda OŠ Vođinci i njezina mentorica Ivanka Brozd.

Svečanost dodjele nagrada uveličala su i djeca iz KC "Gatalinka" koja su izvela tri pjesme iz svog mjuzikla "Volim te".

Čestitajući nagrađenima, direktorica Turističkog ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak, istaknula je kako upravo djeca iz najistočnije hrvatske županije svake godine ostvaruju zapažene rezultate.

Ispis
Vrh