Izbornik
heeader image

Završena je XIII. Otočka kulenijada

  • 28. lipnja 2013.
  • Turizam i kultura, Obrazovanje
fullscreen Završena je XIII. Otočka kulenijada
Završena je XIII. Otočka kulenijada

Ovogodišnja XIII. Otočka kulenijada završena je svečanošću dodijele priznanja, medalja i pehara, degustacijom kulena i večerom.

Mnogobrojne je goste otočke kulenijade najprije pozdravio domaćin gradonačelnik Josip Šarić, zahvalivši se sponzorima koji su uvelike pomogli u održavanju ovogodišnje kulenijade.

Potom je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić čestitao  svim kulenarima i naglasio kako trebamo štititi i s posebnom se brigom odnositi prema slavonskim proizvodima.

Tročlano je Povjerenstvo za ocjenu kakvoće kulena imalo pune ruke posla u ocjenjivanju čak 61 uzorka kulena. Predsjednik je povjerenstva doktor Đuro Senčić obrazložio kriterije po kojima se ocjenjuju pristigli kulenovi, ali i istaknuo najčešće pogreške koje kulenari čine. Kao i svih prijašnjih godina, ocjenjivao se izgled vanjske površine, čvrstoća, jedrina, izgled presjeka, okus i miris kulena. Povjerenstvo je šampionom proglasio kulen Otočanina Samsona Andabake, dok je vicešampionom proglašen kulen mesnice „As“ iz Županje.

Dodjeljeno je i 6 zlatnih, 24 srebrne i 23 brončane medalje te šest priznanja.

U zabavnom su dijelu programa nastupile komletinačke „Filipovčice“, poznati zabavljački dvojac Bać Roka i did Tunja te tamburaški sastav „Kristali“.

Ispis
Vrh