Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Željko Cirba primio izaslanstvo Gospodarske komore u Ravenni

  • 29. ožujka 2011.
  • Gospodarstvo, Ured župana
fullscreen Zamjenik župana Željko Cirba primio izaslanstvo Gospodarske komore u Ravenni (1).jpg
Zamjenik župana Željko Cirba primio izaslanstvo Gospodarske komore u Ravenni (1).jpg
fullscreen Zamjenik župana Željko Cirba primio izaslanstvo Gospodarske komore u Ravenni (2).jpg
Zamjenik župana Željko Cirba primio izaslanstvo Gospodarske komore u Ravenni (2).jpg

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba primio je danas u Vukovaru izaslanstvo Gospodarske komore u Ravenni  na čelu sa zamjenikom predsjednika Gospodarske komore Ravenna Natalinom Giganteom.

Zamjenik župana Željko Cirba  je istaknuo  kako se dobri i prijateljski odnosi između ove dvije regije njeguju već duže vrijeme, te kako vjeruje da će takvi odnosi biti i u budućnosti.

Zamjenik predsjednika Gospodarske komore Ravenna Natalino Giganteo istaknuo je kako je provincija Ravenna poznata po proizvodnji poljoprivrednih proizvoda, proizvodnji i preradi voća i povrća, turizmu kao i po Luci Ravenna, koja je među pet najjačih luka u Italiji. Izrazio je želju za nastavkom suradnje i realizacijom novih projekta u  tim segmentima.

Najavljeno je osnivanje zajedničke talijansko-hrvatske zadruge, uspostavljene po najboljim praksama talijanskog zadrugarstva, u svrhu razvoja poljoprivredne proizvodnje te cjelokupnog gospodarskog razvoja Vukovarsko-srijemske županije i njezinih jedinica lokalne samouprave, a s ciljem pružanja savjetodavnih, stručnih, tehničkih i komercijalnih usluga u sferi poljoprivrede,posebice navodnjavanja.

Pokrajina Ravenna svoj razvoj može zahvaliti upravo zadrugarstvu, a taj su model došli promicat i u Vukovarsko-srijemsku županiju.

S obzirom na brojne dodirne točke Vukovarsko-srijemske županije i Provincije Ravenne, tijekom sastanka zaključeno je kako će se još intenzivnije raditi na produbljivanju suradnje na svim poljima.

Na sastanku su uz zamjenika Cirbu nazočili i predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković, pročelnik za gospodarstvo Nenad Jerković, v.d. pročelnica za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Gabrijela Žalac, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Zvonimir Čordašić, tajnik Županijske komore Vukovar Ivan Marijanović, te predstavnici Općine Tompojevci i Lovas.

Nakon sastanka, predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković i zamjenik predsjednika Gospodarske komore iz Ravenne Natalino Gigante potpisali su  Sporazum o suradnji u zgradi Županijske komore Vukovar.

Ispis
Vrh