Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Željko Cirba na studijskom putovanju u Irskoj

  • 26. ožujka 2011.
  • Ostalo, Ured župana
fullscreen Zamjenik župana Željko Cirba na studijskom putovanju u Irskoj
Zamjenik župana Željko Cirba na studijskom putovanju u Irskoj

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva od 20. do 26. ožujka 2011. godine zamjenik župana Željko Cirba zajedno sa ostalim  dužnosnicima hrvatskih županija, predstavnicima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva sudjelovao je na studijskom putovanju u Irskoj, u sklopu projekta „Razvoj investicijskog okruženja“.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) u suradnji s županijama, radi na privlačenju inozemnih izravnih ulaganja (FDI) u Hrvatsku, što je ključno za poticanje gospodarstva i zapošljavanja. U okviru tog Projekta 20 županija bi trebalo primijeniti iskustvo Irske  koja je ostvarila uspješne rezultate u tom području, a koja je vrlo slična Hrvatskoj po broju stanovnika i regionalnoj strukturi, gdje FDI može imati značajnu ulogu u razvoju zemlje.

Putovanje je osmišljeno kako bi se županijskim dužnosnicima predstavili irski napori u privlačenju inozemnih izravnih ulaganja, a program putovanja slijedi aktivnosti i ciljeve Programa certificiranja regija za ulaganja (ICPR).

Glavni cilj putovanja je prikazati županijskim dužnosnicima na koji način funkcioniraju tri razine irske strukture u privlačenju inozemnih izravnih ulaganja na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, te pružiti županijskim dužnosnicima mogućnost da izravno razgovaraju s predstavnicima institucija na svim tim razinama.

Sudionici su se tijekom posjeta susreli sa predstavnicima državne i lokalnih vlasti,te su obišli gospodarske zone i neke od gospodarskih subjekata.

Ispis
Vrh