Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Mato Golubičić sudjelovao u pokladnoj povorci u Županji

  • 18. veljače 2012.
  • Turizam i kultura, Ostalo

Oko 1.100 sudionika prošlo je danas središtem Županje u tradicionalnoj pokladnoj povorci. Pokladna povorka održava se u sklopu 45. šokačkog sijela, najznačajnije manifestacije tradicijske kulture u županjskoj Posavini. U povorci su sudjelovali članovi tridesetak pokladnih skupina, uglavnom s područja Slavonije i Baranje, a među kojima su bile i pokladne skupine iz Gradca i Muća iz Dalmatinske zagore, te iz poljskog grada Willamowice. Na čelu povorke bili su konjanici sa zastavama Sijela, grada Županje i Vukovarsko srijemske županije, a potom su slijedile konjske zaprege u kojima su bili raspjevani bećari.

Na tradicionalnoj pokladnoj povorci sudjelovao je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Mato Golubičić.

Brojni posjetitelji imali su prigodu, u sklopu pokladnih događanja, pogledati kako se u Slavoniji peče rakija i obavlja slavonska svinjokolja, kušati raznovrsne slavonske specijalitete te posjetiti Sajam zlatne niti, koji se održava na Trgu kralja Tomislava.
Manifestacija tradicijske kulture, 45. šokačko sijelo traje do 21. veljače, a održava se pod geslom 'Puna srca, pune čaše neka traje što je naše'.

Ispis
Vrh