Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Josip Dabro svečano otvorio 15. Zlatnu jabuku

  • 13. travnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Zamjenik župana Josip Dabro svečano otvorio 15. Zlatnu jabuku (1).jpg
Zamjenik župana Josip Dabro svečano otvorio 15. Zlatnu jabuku (1).jpg
fullscreen Zamjenik župana Josip Dabro svečano otvorio 15. Zlatnu jabuku (2).jpg
Zamjenik župana Josip Dabro svečano otvorio 15. Zlatnu jabuku (2).jpg
fullscreen Zamjenik župana Josip Dabro svečano otvorio 15. Zlatnu jabuku (3).jpg
Zamjenik župana Josip Dabro svečano otvorio 15. Zlatnu jabuku (3).jpg

U vinkovačkoj svečanoj dvorani Barun Trenk, održano prestižno kuharsko natjecanje 15. “Zlatna jabuka”, u sklopu ovogodišnjeg Sajma zdravlja, koja je okupila veliki broj kuhara iz najeminentnijih hrvatskih restorana i hotela, te je održano i 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa.

Cilj Hrvatskog kuharskog kupa je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude pomoću koje natjecatelji svojom kreativnošću i konkretnim doprinosom oblikuju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.

Od davno zaboravljenih mirisa i okusa iz škrinje autohtone stare kuhinje hrvatskih jela, na ovogodšnjoj “Jabuci” želja je oživjeti stare, izvorne, tradicijske recepture Slavonije i Srijema, ali kroz način suvremene gastronomije. A ove godine sudjelovalo je 9 ekipa koje su svojom kreativnošću i inventivnošću stvarale umjetnička djela.

Zamjenik župana Josip Dabro prigodnim riječima pozdravio je sve nazočne organizatore i uzvanike, te svečano otvorio 15-tu Zlatnu jabuku, i sada već jubilarni Hrvatski kuharski kup. Istaknuo je kako se kroz promociju kuharske i slastičarske struke, i kroz kulinarska natjecanja, biraju najbolji od najboljih, te je rekao: -„Ovaj gastro-fest postao je i poznat i prepoznat, što je najbolje vidljivo u broju sudionika kojih je svake godine sve više. Manifestacija nadilazi uske prostore Vukovarsko-srijemske županije, te na najbolji način promovira i predstavlja bogatu gastro-kulturnu baštinu Slavonije i Srijema. To je najukusniji i najslađi način turističke promidžbe slavonskih krajeva, jela naših starih, kulture i tradicije, pred kojom onaj tko je kuša obično nema zamjerke. Želim puno uspjeha u natjecanju i neka najbolji pobijedi!“

Natjecatelj Dario Špehar iz hotela „Jezero“ iz Plitvičkih jezera, ukupni je pobjednik ovogodišnje Zlatne jabuke, a drugoplasirani je Marin Sambolek iz hotela „Turist“ iz Varaždina.

Ispis